România merge la Euro 2024! Naţionala de fotbal condusă de Edi Iordănescu s-a calificat, sâmbătă seară, la Campionatul European de Fotbal de anul viitor.

După ce au învins Israelul cu 2-1, tricolorii vor merge sigur la turneul organizat anul viitor de Germania. România a mai participat la Euro în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Un mesaj de felicitare a venit imediat din partea premierului Marcel Ciolacu.

„Calificareee! Suntem la EURO, în sfârșit!

Bravo, băieți! După ani de zile de așteptare chinuitoare, i-ați făcut din nou fericiți pe români!”, a scris acesta pe Facebook, aproape de miezul nopţii.

Edi Iordănescu a dus România la Euro 2024: Bucurie fără margini şi mândrie mare

După meci, selecţionerul Edward Iordănescu a spus că este mândru de jucătorii săi şi îşi doreşte să încheie această campanie de calificare fără să piardă vreun meci.

Tricolorii mai au un singur meci de disputat, cu Elveţia, marţi, 21 noiembrie.

Iordănescu a mulţumit familiei, Federaţiei de Fotbal şi preşedintelui acesteia, Răzvan Burleanu, dar şi lui Dumnezeu, care „fost mereu alături de mine”.

„Este bucurie fără margini şi mândrie mare, băieţii sunt imbatabili şi aşa vreau să rămână.

Au fost păreri, critici, multe nedreptăţi, mulţumesc familiei, părinţilor mei, fraţilor mei, celor care au fost mai sceptici…. dar şi Federaţiei şi preşedintelui care mi-au dat credit total. Şi Lui Dumnezeu, că a fost mereu alături de mine.

Puşcaş munceşte, eu îi salut pe toţi din această campanie, îi felicităm şi suntem mândri de ei. Sunt mândru de ei. Suntem neînvinşi, echipa a ţinut steagul sus pentru România”, a declarat, sâmbătă seară, Edi Iordănescu.

George Puşcaş nu e supărat pentru criticile la adresa sa: Mi-au adus un plus

Golurile României au fost înscrise aseară de George Puşcaş şi Ianis Hagi. Iată ce au avut de transmis cei doi jucători după meciul care ne-a readus la Euro.

„De abia mai am voce. E o mândrie enormă. Munca pleacă de la primul meci. Astăzi cred că orice român e fericit. Sper că românii s-au uitat la noi şi au fost mândri, pentru că România poate arăta bine.

(Cum a marcat golul egalizator) Am stat la linie, perfect, ştiam că acolo e pâinea mea, în careu. M-am dus după mingea aia gândindu-mă că e ultima. Ştiam că trebuie să marchez.

Lumea nu mă cunoaşte personal, mă vede doar pe teren şi mă judecă doar acolo. E normal. Am fost criticat. Eu sper că criticile mi-au adus un plus. Ştiam în sufletul meu că voi duce munca până la capăt. (…)

E o chestie între mine şi mister (selecţionerul Iordănescu – n.r.) pe care o ducem de ceva timp împreună. Avem o relaţie specială. Am clădit o prietenie bună, atât ca antrenor, cât şi ca om. Ne-am ajutat mult. Împreună ne completăm”, a afirmat George Puşcaş.

Ianis Hagi: Nu cred în coincidenţe, ci în destin

După mulţi ani, Iordănescu şi Hagi i-au făcut din nou fericiţi pe români. De data aceasta, este vorba despre copiii lui Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi. Ianis Hagi a înscris golul victoriei aseară în minutul 63.

El spune că tricolorii au avut o nouă mentalitate în aceste calificări, să joace de la egal la egal cu orice echipă vor avea în faţă. „Suntem pe merit” la Euro, a punctat Ianis Hagi.

Fiul „Regelui” spune că toată echipa îşi doreşte acum să termine grupa pe locul întâi, ceea ce va reprezenta un avantaj foarte mare la tragerea la sorţi.

„Am reuşit să ne calificăm în nouă meciuri, ceea ce e foarte bine! Suntem fericiţi! Am demonstrat că am fost pregătiţi. Golul lor nu a schimbat multe. Ştiam că trebuie să fim echilibraţi.

Am gestionat bine momentele şi le-am adaptat la situaţii, aşa cum am făcut-o în toată campania. Ne-am continuat planul şi a venit şi golul nostru.

Nici nu mai ştiu cum a ajuns mingea la mine la golul doi. Era la un moment dat la Răzvan, după a sărit la mine şi am întors-o la colţul scurt. S-a simţit calificarea după acel gol.

(Coincidenţa cu victoria de la Cardiff, în 1993) Nu cred în coincidenţe, ci în destin. Îţi faci destinul de mic copil, prin muncă. Domnul Iordănescu este un muncitor, eu sunt un muncitor.

Noi, la tineret, am avut mentalitatea să jucăm de la egal la egal cu orice echipă, şi am făcut asta şi acum. Ne-am calificat şi suntem pe merit la Euro. România a fost pregătită de la primul meci şi s-a văzut asta. Rămâne să jucăm pe Arena Naţională cu un stadion plin, încercăm să-i facem fericiţi pe suporteri.

Să terminăm pe primul loc ar fi un avantaj pentru toată ţara. Rămâne să jucăm pe Arena Naţională cu un stadion plin, la următorul meci. Ştim că i-am făcut fericiţi pe suporteri în seara asta”, a declarat Ianis Hagi.