Meci Israel-România. Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 21.45, pe stadionul Pancho (Felcsút). Selecţionerul Edward Iordănescu a ținut vineri, o conferință de presă. El a spus românii sunt conştienţi de forţa echipei Israelului. De aceea, se are în vedere o confruntare grea. Dar, a continuat el, “grupul este pregătit pentru absolut orice”.

Despre războiul Israel – Hamas, acesta a spus că se concentrează total pentru meciul de fotbal.

“Cu siguranţă că avem contacte, suntem foarte conştienţi de ce se întâmplă. Eu sunt un om al păcii şi al înţelegerii, compătimesc toate necazurile şi suferinţele, toate victimele acestui război, dar rămân un om al fotbalului şi focusul meu total este pentru jocul de mâine”, a spus selecționerul.

Meciul Israel-România, șansa pentru calificare

El a spus că echipa de tricolori este conştientă că este nevoie de mult echilibru şi curaj pentru a face un ultim pas. Intenția este să se califice naţionala României după opt ani la un turneu final.

„Suntem bucuroşi să avem cea mai bună defensivă din grupă şi una dintre cele mai bune din toate grupele. Dar asta nu ne garantează nimic, trebuie să continuăm să muncim şi să credem în obiectivul nostru”, a comentat Iordănescu.

Calitatea jucătorilor israelieni, semnalată de selecționier

El a ținut să puncteze calitatea jucătorilor israelieni. Iordănescu a spus că se are în vedere forţa adversarului de mâine. În plus, acesta a ținut să menționeze calitatea individuală a jucătorilor. Iordanescu a admis că meciul de sâmbătă va fi unul foarte greu.

„Suntem foarte conştienţi de miza, presiunea, provocarea jocului de mâine, dar grupul este pregătit pentru absolut orice. Nu am stabilit primul 11, mai sunt discuţii individuale, mai avem o noapte… Avem ceva semne de întrebare”, a arătat acesta, conform news.ro.

Singurul detaliu pe care l-a dat este legat de faptul că va oferi o echipă „care să aducă o calificare”.

Ianis Hagi speră într-o victorie a României

Despre meciul Israel-România a vorbit și Ianis Hagi. El a spus că el şi colegii săi sunt pregătiţi pentru a obţine un rezultat care să aducă Naționalei calificarea la Campionatul European. El a admis că sunt emoţii, mai ales când ştii că poţi să faci istorie pentru ţara ta.

„Dar te gândeşti la responsabilitatea pe care o ai. Cred că suntem într-un moment de echilibru, ştim că mai este un hop şi suntem aici să ne facem treaba. Cred că generaţia asta a mai trecut anumite teste, suntem o generaţie tânără, dar cu o experienţă mare la nivel internaţional”, a spus Ianis Hagi.

El a spus că echipa a ajuns în situaţia în care este la mâna ei. Dorința sa este ca România să se califice.

„Curaj şi încredere şi să continuăm ce am făcut până acum. România, suntem pregătiţi!”, a spus Ianis Hagi.

meci România
SURSA FOTO: Dreamstime

Tricolorii sunt foarte încrezători înaintea meciului

La rândul său, Radu Drăguşin a dat asigurări că tricolorii sunt foarte încrezători înaintea meciului cu Israel. El a spus că ar fi un lucru incredibil să se se califice la Euro.

„Pentru asta jucăm fotbal, pentru a aduce zâmbetul pe buzele oamenilor. Faptul că nu pierdem şi avem cea mai bună defensivă din grupă ne dau încredere. De ce nu?

Această calificare să fie începutul unei generaţii care să ducă România pe scenele cele mai mari ale Europei”, a comentat Drăguşin.

În opinia sa, România trebuie să joace un meci în care să se califice. El a spus că jucătorii sunt pregătiți foarte bine. Aceștia știu ce vor iar acest lucru se simte şi în echipă. El a spus că Naționala este motivată.

“Bineînţeles că este presiune, dar noi suntem obişnuiţi cu presiunea, diferenţa o va face cine ştie să o gestioneze mai bine. Multă lume ne-a scris, îşi doreşte ca noi să reuşim calificarea. Mesajul nostru pentru români este să fie siguri că tot ceea ce am făcut până acum am făcut-o pentru calificare.

Noi vom da totul pe teren şi sper ca la final toată lumea să fie fericită”, a mai afirmat fotbalistul.