Eugene Kaspersky a avut o putere de influenţă a audienţei de peste 5000 de ori mai mare decât a unui utilizator obişnuit de Internet, cu nivel mediu de impact, influenţă şi utilizare a instrumentelor de socializare. De asemenea, un alt membru al managementului Kaspersky Lab, Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer, a fost inclus în Top 100 Most Powerful Voices in Security.

Clasamentul realizat de SYS-CON Media are la bază un studiu la care au participat peste 140 de executivi din companiile de securitate IT, 320 de bloggeri şi reprezentanţi media, 100 de experţi în tehnologii cloud, 30 de persoane implicate în organizaţii specializate, peste 20 de oficiali guvernamentali, peste 130 de CISO (Chief Information Security Officer) importanţi, precum şi 75 de analişti din cadrul Gartner, IDC, Forrester, ESG şi alte institute de analiză. În total, peste 800 de persoane influente au fost chestionate.

Indicatorii de evaluare utilizaţi în studiu – care măsoară atât forţa, cât şi profunzimea mesajelor transmise de o persoană – au fost identificaţi cu ajutorul unor cercetări realizate în mai multe categorii de industrii. Formula MPV (Most Powerful Voice) este construită pe baza „reach”-ului, rezultat din examinarea numărului de followers, dar şi a buzz-ului creat de acea persoană pe site-uri precum Google, Twitter şi multe altele. Estimarea influenţei pe care persoana respectivă o are asupra grupurilor de followers şi abonaţi (subscribers) rezultă din totalitatea reacţiilor create în jurul articolelor de blog, a tweet-urilor, răspunsurilor Quora, a grupurilor de pe LinkedIn şi a altor mesaje, la care se adaugă frecvenţa referirilor făcute în blogosferă.

„Este o onoare pentru mine să fiu numit una dintre cele mai puternice voci din industria securităţii IT, precum şi unul dintre cei mai puternici executivi din lume în acest domeniu”, spune Eugene Kaspersky. „Cred că este foarte important să vorbim despre ameninţările informatice, deoarece este necesar ca toată lumea să fie conştientă de prezenţa lor, pentru a se putea proteja mai bine. Infracţionalitatea cibernetică este în continuă creştere, de aceea procesul de educare a publicului joacă un rol esenţial în păstrarea unui nivel optim de siguranţă”, încheie Kaspersky.

Fondată în 1994, SYS-CON Media este cunoscută în lumea tehnologiei şi publicaţiilor IT ca fiind unul dintre cei mai importanţi publisheri de reviste i-technology, newslettere electronice şi conţinut web. Compania şi-a consolidat această poziţie în 2001, odată cu lansarea diviziei de evenimente business SYS-CON Events (târguri de expoziţii, conferinţe şi proiecte educaţionale).