“Cer scuze tinerilor colegi care au muncit acum pentru a reface buletinele de vot prin adăugarea numelui meu. (…) Vreau să vă mulţumesc măcar pentru şansa dată astăzi de a vorbi în faţa Congresului, congres de la care un fost preşedinte al nostru, al partidului spunea – şi eram foarte mândru, recunosc – acum câţiva ani că singurul om în această ţară, singurul român care a crezut în şansa acestei ţări că va aduce bani europeni a fost Eugen Teodorovici”, a afirmat Teodorovici, la Congresul PSD.

El a spus că primarii veneau să ceară sprijin pentru proiecte, subliniind că sprijinul este întotdeauna la Ministerul de Finanţe.

“Şi aici nu vreau să vorbesc nici de colegii primari, fiecare ştie exact, fie că veneau la mine direct, fie că ne vedeam în teritoriu, cu fel de fel de ocazii frumoase, mai puţin frumoase, fie că veneau împreună cu Daniel (Suciu – n.r.) la mine la Minister, după ce desigur cereau un sprijin de la Ministerul Dezvoltării, întotdeauna sprijinul este la Ministerul de Finanţe. Să ştiţi că ce vrea fiecare ministrului e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”, a adăugat Teodorovici.

Acesta a felicitat-o pe Olguţa Vasilescu pentru asumarea modificării legilor salarizării şi pensiilor.

“Îmi aduc aminte că în şedinţa de Guvern era Olguţa pe care vreau să o felicit pentru că adus două legi extrem de grele – salarizarea şi pensiile – şi le-a asumat. Este vorba de asumare, pentru că legi putem să facem cu toţii, dar şi le-a asumat, a venit cu două legi importante pentru ţară (…) Legea pensiilor reprezintă o provocare pentru orice ţară, nu numai pentru România. Pentru mine, ca ministru de Finanţe, este o provocare şi un moment important în carieră. (…) Am spus că îmi asum această lege şi este obligaţia mea să găsesc resursele financiare ca să poată fi aplicată”, a adăugat Teodorovici.