Eugen Teodorovici nu accepta decizia CEX-ului de a-i desființa funcția, deoarece consideră că noii lideri ai partidului n-au procedat corect, pentru că el a fost ales președinte executiv în cadrul unui Congres și ar fi trebuit să piardă funcția tot la Congres. Drept urmare, Teodorovici acționează PSD în instanță și contestă deciziile politice.

Liderii PSD s-au reunit, marți seară, într-un CEx crucial pentru soarta partidului, din care a rezultat schimbarea conducerii cu care partidul a intrat în alegerile prezidențiale. Odată cu înfrângerea drastică suferită în cursa spre Cotroceni, colegii i-au presat pe cei de la vârful social-democraților să demisioneze.

Toți membrii CEx au demisionat, cu o singură excepție, și anume, Eugen Teodorovice. Dar cum toată conducerea PSD a renunțat la funcții, s-a considerat practic că și poziția de președinte executiv, ocupată de fostul ministru al Finanțelor, a fost desființată.

Viorica Dăncilă și-a anunțat marți seară demisia din funcția de președinte al PSD. La finalul ședintei CEx în care a fost luată această decizie, Dăncilă a anunțat că a hotărât să facă acest lucru pentru că cineva trebuie să-și asume eșecul alegerilor și pentru că a înțeles că se dorește o resetare a partidului.