‘Guvernul României a aprobat un nou împrumut, în valoare de aproximativ 900 milioane de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plăţi către beneficiari în perioada imediat următoare. Împrumuturile aprobate de Guvern reprezintă un sprijin real pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, în condiţiile în care sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate ulterior Comisiei Europene pentru a fi rambursate României’, a declarat ministrul Teodorovici.

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale lichidităţile necesare pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de fonduri europene.

Pentru plata facturilor către beneficiarii proiectelor finanţate prin intermediul Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost alocată o sumă în valoare de 350 milioane de lei. În acelaşi timp, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional au fost alocate fonduri în valoare de peste 260 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programul Operaţional Sectorial Mediu au fost alocate fonduri în valoare de 250 milioane de lei.

De asemenea, Guvernul a informat, marţi, că pentru beneficiarii Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative au fost alocate 20 de milioane de lei.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că Guvernul a ajuns la un acord cu partenerii internaţionali privind rectificarea bugetară şi că este prevăzută posibilitatea împrumuturilor pentru continuarea şi accelerarea decontării proiectelor pe programele operaţionale sectoriale.

‘Avem prevăzută posibilitatea împrumuturilor pentru continuarea şi accelerarea decontărilor, efectuării proiectelor şi decontării proiectelor pe programele operaţionale sectoriale şi bineînţeles şi pe agricultură şi sperăm că această rectificare să producă efecte pozitive’, a afirmat Ponta. AGERPRES