„Sezonul vacanțelor la români, în 2018, a debutat cu vacanța de Paște. În mod surprinzător, comparativ cu anul trecut, Eturia a inregistrat o creștere cu 40% a cererilor de vacanțe în această perioadă în destinatii extraeuropene, acest lucru determinând un record de clienți în circuite în afara Europei,” declară Sorin Stoica, CEO Eturia.

În contextul cererii mari venite din partea turiștilor români care vor să își petreacă vacanța în afara României și a Europei, vacanțele vizate de români se împart în vacanțe active, de tip circuite și vacanțe de relaxare, la plajă. În acest an, turiștii au ales pentru sezonul Paștelui vacanțele active în destinatii precum: Peru, China și Africa de Sud, iar pe segmentul vacanțelor de relaxare vedete sunt: Maldive, Republica Dominicana și Cuba. Prețurile acestor pachete difera în funcție de tipul de vacanță, astfel că pentru un sejur la plaja tarifele încep de la 1190 euro/persoana pentru un sejur de 7 nopți cu toate serviciile incluse, în timp ce pentru circuite în destinatii extraeuropene tarifele încep de la 1350 euro/persoana pentru un circuit de 8 zile care include cele mai importante atractii ale țării respective.

„Turiștii călătoresc de mai multe ori pe an, astfel ca, perioada de Paste este a 3-a în topul plecarilor după Crăciun-Revelion și vacanțe de vara. Observam faptul ca românii au început sa acorde un timp și un buget pentru acest nou segment și este interesant faptul ca prefera circuitele extraeuropene, în defavoarea citybreak-urilor. O dovadă clară a faptului că turiștii români își schimbă comportamentul și alegerile de vacanță o reprezintă faptul că au modificat mai mulți parametrii cum ar fi: perioada în care călătoresc, destinatiile pe care aleg sa le viziteze și tipul de vacanțe spre care opteaza. Astfel, e interesant cum balanța inclina din ce în ce mai mult spre vacanțele active. De exemplu, în aceasta perioada și în perioada imediat următoare avem nu  mai putin de 10 grupuri de turiști plecați în circuite în: Japonia, China, Peru, India, Africa de Sud”, mai spune Sorin Stoica.