Garda de Mediu a aplicat mai multe sancțiuni în urma controalelor. În primul rând, au fost confiscate ustensilele, 5 km de setcă monofilament şi două ambarcaţiuni.

Comisarii de la Garda de Mediu au întocmit un dosar penal

În urma controalelor au fost confiscate ustensile, 5 km de setcă monofilament şi două ambarcaţiuni. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru deţinerea ilegală a trei exemplare de sturion.

Autoritatea a oferit mai multe informații într-un comunicat. Controalele au vizat combaterea braconajului piscicol, în condiţiile în care ne aflăm în plină perioadă de prohibiţie la pescuit.

„Astăzi, 22 aprilie, de Ziua Mondială a Pământului, Garda Naţională de Mediu, anunţă finalizarea unei serii de acţiuni în domeniul biodiversităţii, care au vizat combaterea braconajului piscicol, în condiţiile în care ne aflăm în plină perioadă de prohibiţie la pescuit. Astfel, timp de 10 zile, comisarii GNM au desfăşurat mai multe controale pe tronsonul de Dunăre începând cu localitatea Călăraşi, până la Dunărea maritimă şi Insulă Mică a Brăilei”, a transmis Garda Naţională de Mediu.

Autoritatea a subliniat și că se încheie o nouă etapă a luptei împotriva braconajului piscicol.

Se încheie o nouă etapă a luptei împotriva braconajului piscicol

Totodată, instituţia a precizat că acţiunile au fost conduse de Comisarii Generali Adjuncţi Florin Bănică şi Marius Nită şi au beneficiat de suportul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Echipele de comisari au ridicat în vederea confiscării, peste 5 km de setcă monofilament şi 70 de vintire. Au fost confiscate și două ambarcaţiuni, cu tot cu motoare.

Ele erau utilizate în capturarea ilegală a peştelui.

„Echipele de comisari au ridicat în vederea confiscării, peste 5 km de setcă monofilament şi 70 de vintire (ustensile folosite în braconajul piscicol). În plus, au confiscat şi 2 ambarcaţiuni, cu tot cu motoare, folosite, de asemenea, în capturarea ilegală a peştelui”, a transmis Garda de Mediu, potrivit comunicatului publicat pe Facebook.

În cadrul aceluiași comunicat, autoritatea informează că a fost întocmit şi un dosar penal pentru 2 persoane care deţineau 3 exemplare de sturion din specia păstrugă.

Potrivit Gărzii de Mediu, exemplarele au fost imediat eliberate în mediul lor natural.

Marius Nită, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, spune că autoritatea a instituit o acțiune împotriva braconajului piscicol, mai ales în perioada de prohibiţie.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în încercarea de a descuraja practicile ilegale care afectează speciile protejate de lege.

„Prin acţiunile pe care le-am finalizat în ultima perioadă, se încheie o nouă etapă a luptei pe care Garda Naţională de Mediu a instituit-o împotriva braconajului piscicol, mai ales în perioada de prohibiţie. Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în încercarea de a descuraja practicile ilegale care afectează speciile protejate de lege”, a declarat Marius Nită, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.