Începând de azi, se va produce modificarea. Tarifele pentru apeluri fixe și mobile către orice ţară din interiorul Spaţiului Economic European (SEE) nu vor depăşi 0,19 euro (fără TVA) pe minut şi 0,06 euro pentru un SMS, a informat ANCOM.

„Tarifele aplicate consumatorilor pentru apelurile efectuate si SMS-urile transmise din România catre numere din orice alt stat din Spațiului Economic European (din care fac parte statele membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein) nu vor putea depași 0,19 euro/minut (fara TVA) și 0,06 euro/SMS (fara TVA). Plafonarea este stabilita de o reglementare europeana care intra în vigoare începând cu data de 15 mai 2019”, a anunțat, marți, ANCOM.

Se vor plafona doar prețurile pentru apeluri și SMS-uri către numele din SEE care sunt tarifate în funcție de consumul efectiv, nu și celor incluse în abonamente/extra opțiuni. Cu toate acestea, după epuizarea minutelor sau SMS-urilor incluse în abonamente, tarifele aplicabile trebuie să respecte plafoanele reglementate.

Tarifele plafonate se aplică pentru apelurile ș isms-urile din România către alte state membre ale Uniunii Europene, precum și către Norvegia, Islanda, Lichtenstein, ele fiind valabile, inclusive pentru apelurile și SMS-urile din România către anumite teritorii europene ”îndepărtate”, respective Guyana Franceză, insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin, Azore, Madeira și Canare.