Cum putem să scădem factura la gaze? Trucuri simple dar utile pentru a economisi bani

De la mici schimbări ale stilului de viață, până la investirea în echipamente mai bune, aceste sfaturi variază în funcție de caz, potrivit informațiilor transmise de cnet.com

Atenție la termostat!

Primul sfat este setarea termostatului de la centrala termică la o temperatură mai scăzută. Acesta este cel mai simplu și mai direct mod de a economisi costurile cu energia. Chiar dacă oamenii se simt mai confortabil la o temperatură mai ridicată, Departamentul de Energie al SUA a explicat că se poate economisi până la 10% anual din costurile de încălzire prin setarea termostatului cu 7 până la 10 grade mai jos, timp de opt ore pe zi.

Energia regenerabilă poate fi de ajutor

Al doilea sfat este trecerea la energie regenerabilă. În cazul în care utilizați un sistem de încălzire centrală complet electric, există posibilitatea să nu fiți nevoit să plătiți facturile de încălzire.

În caz contrar, ar trebui să investiți într-o rețea de încălzire cu panouri solare, pentru a evita prețurile mari ale energiei, potrivit sursei menționate. Trebuie menționat că panourile pot colecta în continuare energie pentru casă, chiar și în timpul iernii. Este necesară doar de îndepărtarea zăpezii de pe ele și izolarea bateriilor.

Actualizarea echipamentelor de la centrală termică

Al treilea sfat este actualizarea echipamentelor de la centrală termică. În cazul în care aveți un cuptor vechi, există posibilitatea să consumați mai multă energie decât este necesar. Cotele de eficiență a combustibilului pentru sistemele de încălzire mai noi, cu eficiență ridicată, pot funcționa de la 90 la 98,5%, comparativ cu sistemele vechi, care au o eficiență scăzută, respectiv 56%-70%.

Mai mult, există și alte echipamente pentru încălzirea casei. Pe lângă panourile solare, pompele de căldură pot fi la rândul lor utile.

Gestionarea temperaturii din casă

În continuare vom prezenta câteva mici gadget-uri care vor contribui la scăderea facturii:

  • Utilizarea prizelor inteligente cu monitorizare a energiei. Acestea sa vedem câtă energie consumă de fapt fiecare dispozitiv din casă;
  • Utilizarea opritoarelor de curent la uși și la ferestre, dar și curățarea prafului de pe calorifere;
  • Tragerea perdelelor, draperiilor sau a jaluzelelor. Astfel, soarele va putea să intre în casă în timpul zilei.