Dr. Ruxandra Vidu, laureata secțiunii Știință a Premiilor Constantin Brâncoveanu Internațional, ediţia 2018, a devenit în luna august a.c. primul român ales membru senior al Academiei Naționale a Inventatorilor în Statele Unite. Dr. Vidu este, din 2012, Alumni UC Davis Fulbright și președinte al Academiei Româno – Americane de Arte și  Științe.

Membrii seniori ai Academiei Naționale a Inventatorilor în Statele Unite sunt profesori universitari activi și oameni de știință din instituțiile sale membre care au demonstrat tehnologii remarcabile de producere a inovației care au adus sau aspiră să aducă un impact real asupra bunăstării societății. De asemenea, aceștia au dovedit succes în brevetare, licențiere și comercializare.

„Dr. Vidu este un expert de renume internațional, care este printre puținii cercetători care integrează știința materialelor, chimie, fizică și biologie pentru ingineria de sisteme la nivel de nanoscală, pentru proiectarea materialelor la nanometru – scară cu proprietăți unice care depind de dimensiune. Semnificația inovației Dr. Vidu a fost recunoscută de numeroase distincții și onoruri înalte”, a precizat comisia de nominalizare.

Academia Națională a Inventatorilor este o organizație care cuprinde universități internaționale și institute de cercetare guvernamentale și non-profit, cu peste 4.000 de membri și inventatori individuali, cuprinzând peste 250 de instituții din întreaga lume. A fost fondată în 2010 pentru a recunoaște și încuraja inventatorii.

Fundația Alexandrion a organizat prima ediție a Premiilor Constantin Brâncoveanu în 2014, în cinstea valorilor culturii române și a personalităților care au parcurs o carieră unanim recunoscută. Personalitățile premiate fac parte din toate domeniile culturii, artei și științei – fie că vorbim de literatură, istorie, muzică, teatru sau film, științe sociale sau arhitectură, medicină sau economie.