Daikin România a realizat în ultimul an financiar, desfășurat în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, vânzări de peste 19,3 milioane de euro, reprezentând o creștere cu 19% față de anul financiar precedent. Pentru anul următor estimează o creştere de 5%.

“Prezentă pe piața locală din 1994, Daikin este cunoscută mai mult în rândul specialiştilor şi mai puţin în rândul publicului larg. Compania are cel mai larg spectru de produse, iar cotele de piaţă variază de la un segment la altul. Avem o cotă de piaţă de peste 40% pe anumite segmente de produse”, a declarat Daniel Vasile managing director Daikin România.

În ciuda faptului că nu există statistici oficiale cu privire la evoluția pieței HVAC în România, reprezentanții Daikin estimează o creștere față de anul anterior, atât datorită deblocării unor proiecte industriale și comerciale, cât și creșterii din segmentul rezidențial. În ceea ce privește comportamentul de consum, se remarcă tendința românilor de a se orienta spre produse de calitate superioară, fiind mai atenți la economiile pe termen lung, dar cu toate acestea, ponderea produselor low-cost rămâne încă foarte ridicată.

”Am observat că tot mai mulți clienți din România conștientizează faptul că un aparat de aer condiționat este o investiție pentru tot parcursul anului, nu doar pentru perioadele toride, fiind o soluție eficientă și accesibilă şi pentru încălzirea casei. De asemenea, ne bucură   schimbarea pe care o simțim în decizia de cumpărare  a clienților rezidențiali, care încep să își programeze din timp achiziționarea sistemelor, experimentând soluțiile prezentate în showroom-urile partenerilor noștri din întreaga țară”, a completat Daniel Vasile.

Compania va lansa oficial în luna iunie o nouă gamă de produse pentru segmentul rezidențial – Daikin BLUEVOLUTION, aceasta făcând parte din categoria echipamentelor care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Alături de îmbunătățirile soluțiilor de filtrare și a eficienței echipamentelor, noua tehnologie are un impact de trei ori mai mic asupra încălzirii globale. Preocupat de impactul asupra mediului, Daikin, primul producător care a folosit acest agent frigorific, a făcut publice peste 90 de patente cu privire la această nouă tehnologie, în vederea utilizării și de către alți producători. Totodată, atenția clienților rezidențiali se îndreaptă și în acest an asupra gamelor de top, precum Daikin Emura, Ururu Sarara  sau Nexura.

Noutatea absolută de anul acesta pentru segmentul comercial este sistemul VRV seria i, care permite montajul întregului ansamblu în interior, fiind o soluție inedită de climatizare pentru clădirile istorice și spațiile rezidențiale din centrul metropolelor. Tot în sectorul comercial, creșterea eficienței echipamentelor a determinat extinderea gamei de chillere răcite cu aer cu compresor inverter cu șurub și lansarea unui noi game de chillere răcite cu apă.

În România, Daikin oferă soluții de climatizare pentru orice spațiu, atât în segmentul rezidențial, cât și în proiectele comerciale și industriale. Prezentă pe piața locală din 1994, compania este apreciată de clienți și specialiști pentru actualizarea permanentă a inovațiilor și depășirea limitelor tehnologiei prin dezvoltarea unor produse și soluții care stabilesc noi standarde de eficiență și confort în domeniul HVAC. În prezent, Daikin are în România 26 de angajați și mai multe poziții deschise pentru recrutarea de noi specialiști.

La nivel global, compania DAIKIN  este prezentă în peste 140 de țări, având 55.000 de angajați în cele 80 de fabrici locale. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentu calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 8 fabrici de producție majore cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Olanda, Turcia și Marea Britanie.