În cadrul podcastului „România lui Cristache” de pe canalul de YouTube HAI România!, jurnalistul Ionuț Cristache a avut-o drept invitat pe Anca Alexandrescu. Printre temele abordate a fost și fostul prim-ministru Viorica Dăncilă.

Mai precis, s-a discutat despre nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca șef al Guvernului României.

Potrivit jurnalistei, Liviu Dragnea o voia pe Carmen Dan drept prim-ministru, însă a fost convins de Ionel Arsene să aleagă pe altcineva.

Anca Alexandrescu spune că „în noaptea când s-a luat decizia, până la 3 dimineața Liviu Dragnea o voia premier pe Carmen Dan. L-a convins Ionel Arsene, plecând de la ideea că Dragnea se temea că Iohannis o să-i respingă a patra propunere. Arsene a venit cu ideea că pe Viorica nu are cum să o respingă – era europarlamentar, fusese nouă ani la Bruxelles, avea niște conexiuni, un backgorund…”.

De asemenea, jurnalista a mai adăugat că „Dragnea a acceptat, considerând că Viorica este o apropiată a lui. Și subliniez acest lucru – dacă ești din același județ cu el (Liviu Dragnea – n.r.), din Telelorman, de la Videle, dacă el te-a adus în partid, dacă el te-a pus europarlamentar, se consideră că ai un anumit ascendent asupra persoanei respective. Așa se lucrează la partid”.

Viorica Dăncilă a aflat că va fi nominalizată cu trei ore înainte

Invitata jurnalistului Ionuț Cristache a mai spus că fostul prim-ministru al României a aflat că va ocupa această funcție cu trei ore înainte să fie nominalizată.

Anca Alexandrescu mai spune că Viorica Dăncilă a avut o discuție de câteva minute cu Liviu Dragnea înainte să se anunțe în CEx. Atunci și-a dat aprobarea, apoi s-a făcut propunerea și nominalizarea la Cotroceni.

„Viorica Dăncilă a aflat că va urmă să fie nominalizată cu 3 ore înainte, în dimineața dinaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD în care s-a anunțat propunerea de premier.

A avut o discuție de câteva minute cu Dragnea înainte să anunțe în CEx, și-a dat acordul, s-a făcut propunerea și a fost a fost făcută nominalizarea la Cotroceni”, spune Anca Alexandrescu în podcastul „România lui Cristache”, podcast care poate fi vizualizat integral pe canalul de YouTube HAI România!