Gabriela Firea va fi înlocuită de Gabriel Mutu la viitoarele alegeri locale. Conform surselor Capital, acesta va fi candidatul PSD și va avea probabil prima șansă, ținând cont de modul în care au votat bucreștenii în ultimii ani. Pentru prima dată, Opoziția se pare că dă semne că vrea să intre cu adevărat în luptă și să-și impună un candidat cu șanse reale.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, că Alianţa 2020 USR PLUS va continua după alegerile europarlamentare, vizând preluarea guvernării în 2020, iar la alegerile locale va avea candidaţi proprii în municipii şi oraşe. La Bucureşti, a adăugat el, este posibilă o colaborare cu PNL pentru „a scoate” Capitala de sub domnia” Gabrielei Firea”.

„Este posibil ca la Bucureşti să trebuiască să existe o colaborare (cu PNL – n.r.) pentru a reuşi să scoatem Bucureştiul de sub domnia doamnei Firea, însă sunt multe alte municipii şi oraşe din România, între care şi Aradul, Timişoara, Braşovul, unde vom avea candidaţi independent de poziţia PNL (…) În USR există un principiu destul de puternic, acela al autonomiei filialelor locale. Evident că fiecare decizie va fi luată în discuţie cu fiecare filială în parte, nu va exista o strategie naţională, în afară de această alianţă (USR PLUS – n.r.) care îşi propune să meargă şi după aceste alegeri europarlamentare”, a spus Barna.