Cristian-Ovidiu-Cătălin Pistol şi-a dat demisia din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

”La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cristian-Ovidiu-Cătălin Pistol se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului”, se arată în decizia semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Cine este Cristian-Ovidiu-Cătălin Pistol?

Cristian-Ovidiu-Cătălin Pistol, în vârstă de 44 de ani, a fost numit pe 18 august în echipa premierului Cîţu. Acesta a fost atunci numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei lui Cîțu.

Potrivit CV-ului său, postat pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Ovidiu Cătălin Pistol a obţinut diploma de inginer la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, o diplomă de Master în Drept intern şi internaţional al mediului la Universitatea Ecologică din Bucureşti, dar şi o diplomă de Executive Master of Business Administration de la Tiffin University din Ohio, Statele Unite.

El a lucrat, printre altele, în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii CNI, a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe ANL, la Primăria oraşului Predeal, Consiliul Judeţean Ilfov, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti – Ilfov, S.C. Apă Canal Ilfov S.A., director de cabinet şi consilier personal în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, dar şi ca administrator la Tarom şi, cel mai recent, ca director implementare proiecte în cadrul CNAIR.

Florin Cîțu și-ar putea pierde funcția

După ultimele evenimente, Florin Cîțu și-ar putea pierde, în curând, funcția de prim ministru. Toate calculele din Parlament au același rezultat, și anume căderea Guvernului prin moțiune de cenzură. Din această cauză liberalii se pregătesc de un scenariu de criză.

”Dar până în acest moment nu se vede un plan B, ceea ce înseamnă că vom fi într-un interimat foarte lung, cu acelaşi guvern, dar un interimat foarte lung şi vom vedea ce putem să facem în aceea situaţie”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Declarația premierului Florin Citu vine că un verdict pe care l-a acceptat deja, acela că va pierde șefia Guvernului.