În urma unor informaţii apărute în spaţiul public, DNA a ţinut să ofere lămuriri privind o eventuală chemare a Vioricăi Dăncilă pentru audieri pe data de vineri, 22 noiembrie.

„În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE.”

În conferinţa de presă susţinută joi, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a fost rugată să comenteze acest subiect. Ea spune că ceea ce s-a discutat în presă este doar pe jumătate fals, pentru că se aşteaptă să fie chemată la DNA, poate nu vineri, dar în curând.

„După turul 1, pe 15 noiembrie a fost depusă o plângere împotriva mea. Deci, ceea ce a spus DNA e că nu mă cheamă mâine, dar nu că nu mă va invita la DNA luni, marți sau după o perioadă de timp.

Am spus că toți cei care au fost contracandidații lui Iohannis au avut dosar la DNA. Ceea ce a spus DNA a spus că nu mă cheamă mâine, dar mă poate chema luni, joi, vineri. A fost făcută o plângere la DNA. Nu mă va chema la DNA, dar de invitat la DNA în urma acestei plângeri, cu siguranță că mă va chema. Nu știu cine a spus că mâine trebuie să vin la DNA.

Oamenii lui Iohannis am văzut că vor o campania de fluturare a cătușelor în fața contracandidaților lui Iohannis”, a declarat Dăncilă.