Parlamentul României a hotărât numirea lui Vlad Stoica în funcția de președinte al ANCOM. Acesta va fi șef al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii pentru următorii 6 ani. Voturile au fost următoarele:

  • Vlad Stoica (fost şef al Cancelariei fostului premier Victor Ponta): 283 voturi pentru, 36 contra
  • Manuela Catrina (fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor): 12 voturi pentru, 307 contra
  • Ion Smeeianu (fost şef al Poştei Române): 1 vot pentru, 318 contra
  • Mircea Rozolea: 23 voturi pentru, 296 contra

Joia trecută, Parlamentul a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al ANCOM şi a declarat vacant acest post.

Demisia lui Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a revenit în PSD și a fost ales, la congresul din luna august, în funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii. El a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) în noiembrie 2017.

Anterior, Sorin Grindeanu fusese premier pentru câteva luni, dar a fost dat afară din funcție de către propriul partid. S-a certat cu ex șeful PSD, Liviu Dragnea, iar social democrații l-au înlăturat de la Palatul Victoria prin moțiune de cenzură. Apoi, după ce s-a împăcat cu Dragnea, a fost numit șef al ANCOM.

Odată cu revenirea în politică, Sorin Grindeanu a fost ales primvicepreședinte al PSD și trebuia să-și dea demisia din fruntea ANCOM, lucru care s-a întâmplat săptămâna trecută.

La Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților s-a luat act de demisiile lui Dan Șerban Iliescu din funcția de președinte al Consiliului Legislativ, a lui Sorin Gheorghe Popescu din funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ și a lui Sorin Mihai Grindeanu din funcția de președinte al ANCOM.

Sursă foto: INQUAM/George Călin