Rominia va avea 100 de noi supermarketuri. Grupul franco-belgian Cora-Louisdelhaise, care detine citeva sute de supermarketuri i Franta, Belgia, Luxemburg, Ungaria, Vietnam si Madagascar, intentioneaza sa deschida i Rominia un numar de 100-110 magazine, dupa ce primele investitii de la Timisoara s-au bucurat de succes. in iunie 2000, grupul a deschis la Timisoara un prim supermarket care functioneaza sub brandul Profi, urmat la mijlocul lunii ianuarie a acestui an de un nou magazin. Ambele investitii au la baza principiul „hard-discount”, adica practicarea unor preturi minime, posibile datorita costurilor de achizitie reduse, a declarat agentiei Mediafax Caius Crisan, reprezentant Profi Timisoara. Supermarketurile au spatii de vinzare care se itind pe circa 700 de metri patrati si detin parcari cu 50 de locuri. Circa 80% din produsele comercializate sunt alimentare. Investitia pentru construirea un astfel de magazin s-a cifrat la 1,5-2 milioane marci germane.

Blue Bull a lansat si i Rominia cel mai complex joc bursier on-line. Compania austriaca Blue Bull i colaborare cu firma Bullex din Germania a lansat pe Internet, la adresa www.bebigbull.com, cel mai complex joc bursier on-line, Big Bull, disponibil concomitent i 19 tari din lume. Big Bull reproduce tranzactiile reale de pe piata de capital, fara a implica isa bani adevarati. Portofoliul initial al fiecarui jucator este de 100.000 de dolari virtuali, din care poate realiza investitii pe orice piata de capital participanta la joc. Pentru Rominia, Societatea de Valori Mobiliare Euro Invest Vision, care furnizeaza informatii financiare firmei Blue Bull, a propus opt societati listate la Bursa de Valori Bucuresti – Alro, Antibiotice, Arctic, Banca Transilvania, Electroaparataj, Sicomed, Terapia, a declarat Roxana Dragan, director pentru Rominia al Blue Bull.

Motorola Rominia este nominalizata pentru „Corporate Citizen Awards”. Centrul de dezvoltare a aplicatiilor software pentru procesoare de semnale digitale – DSP – al companiei Motorola Rominia este primul proiect nominalizat la cea de-a cincea editie anuala a Corporate Citizen Awards, se arata itr-un comunicat citat de Mediafax. Premiile Corporate Citizen, decernate pe data de 17 martie, ziua Sfintului Patrick, i cadrul saptaminii Celtic Celebration, constituie o recunoastere a companiilor care s-au implicat i dezvoltarea comunitatii i care isi desfasoara activitatea. Centrul DSP, inaugurat i iunie 2000, dezvolta arhitecturi de baza Motorola, ca parte esentiala a sistemelor dedicate oferite sub marca Digital DNA. in cele sase luni de functionare s-au creat 15 noi locuri de munca si se preconizeaza ca i urmatorii doi ani se va ajunge la un numar de 50 de angajati, i functie de evolutia si necesitatile pietei.

KPMG atinge un record i afaceri. KPMG International a raportat i cursul lunii ianuarie o cifra de afaceri record de 13,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal ce s-a icheiat la 30 septembrie 2000. Presedintele KPMG, Stephen G.
Butler, a anuntat ca veniturile la nivel global au crescut cu 11% i dolari, fata de veniturile totale de 12,2 miliarde de dolari, icasate anul trecut. El a evidentiat ca KPMG International a iregistrat o crestere a veniturilor sale la nivel mondial de 16% i cursul acestui an, crestere calculata pe baza monedelor locale.

Motorul de Renault Clio fabricat la Dacia. Saptamina trecuta, de pe banda uzinei Dacia Pitesti a iesit primul motor Renault E7J. Motorul, utilizat pentru propulsarea modelelor Renault Clio si Dacia SupeRNova, are 75 CP si 1390 cc.
Capacitatea de productie instalata la Dacia este de 120.000 de motoare pe an, iar i 2001 este preconizata asamblarea a 35.000 de astfel de motoare. La utilajele aduse din Spania lucreaza i prezent 40 de oameni, iar pentru urmatorii doi ani este programata o reducere cu 12% a costului motorului.
Renault a mai prevazut la Dacia, i acest an, o investitie de 120 milioane de euro pentru o noua sectie de ambutisaj.

Tack Training International intra i Rominia. Cunoscuta firma internationala Tack, specializata i cursuri de perfectionare i vinzari, marketing si management isi va inaugura sucursala din Rominia. Cu acest prilej va avea loc i ziua de 23 februarie a.c. un seminar si workshop intitulat „Leadership in Management”, destinat tuturor categoriilor de factori de decizie. Seminarul va avea loc la Grand Hotel Marriott din Bucuresti si si-au anuntat participarea numerosi manageri de la cele mai importante companii din Rominia. Seminarul va fi prezentat de dl Eric Pillinger, presedintele Tack Worldwide. inscrierile se pot face la tel. 326.22.79; 326.22.80 sau
[email protected] Totodata, i perioada 28 februarie–2 martie va avea loc i regim promotional cursul de vinzari ” Self Trading Course”. Firma Tack are sucursale i peste 40 de tari din itreaga lume.

SAB lanseaza Ursus Black. Compania South African Breweries si-a imbogatit portofoliul de produse cu sortimentul de bere neagra Ursus Black. Creata de braumeisterul german Bernie Kaufmann, berea este fabricata din malt negru, importat. Gardul de alcoolizare este de 6%, iar pretul de desfacere cu amanuntul, recomandat de producator este de 8.750 pentru o sticla de 500 mililitri.