Ericsson și T-Mobile au lucrat împreună la un plan de evoluție și optimizare a rețelelor cu scopul să ofere o experiență superioară utilizatorilor. Companiile vor continua să maximizeze succesul LTE și vor pregăti rețeaua pentru evoluția către 5G prin implementarea de îmbunătățiri ale tehnologiilor cheie incluse în 3GPP și după.

„Rețeaua LTE a T-Mobile este cea mai avansată din SUA și vom continua să lansăm cele mai noi tehnologii care vor crea fundația pentru o rețea 5G făcută pentru mobilitate”, a spus Neville Ray, CTO, T-Mobile. „Lucrăm îndeaproape cu parteneri strategici precum Ericsson pentru a livra cea mai avansată tehnologie menită să îmbunătățească experiența clienților noștri.”

Încă de la lansarea record a rețelei LTE a T-Mobile – care a fost posibilă într-o mare parte datorită produsului Antenna-Integrated Radio (AIR) de la Ericsson – o evoluție continuă a tehnologiei AIR a ajutat T-Mobile să lanseze rapid anul trecut atât 4×4 MIMO, cât și 256 și 64 QAM. Aceste tehnologii au permis dublarea vitezelor maxime de transfer de date, iar prin folosirea lor împreună cu tehnologia carrier aggregation, T-Mobile va combina tot ceea ce deține în spectru într-o singură rețea de date, pentru a permite viteze Gigabit LTE anul acesta. T-Mobile se va foloși și de tehnologia LTE-U pentru a implementa rețeaua Gigabit LTE în mai multe zone. 

„Munca noastră cu T-Mobile ne-a împins să găsim cele mai bune soluțiile pentru o bază de utilizatori în continuă creștere”, a spus Ulf Ewaldsson, Chief Strategy and Technology Officer, Ericsson. „Spre exemplu, tehnologia noastră VoLTE îmbunătățită HD pentru LTE și Wi-Fi a crescut anul trecut calitatea și fiabilitatea audio pentru voce și muzică în apeluri. Standardele cresc constant, iar noi continuăm ne dezvoltăm echipele pentru a pregăti T-Mobile pentru călătoria către 5G.”

Ericsson a mai furnizat servicii de optimizare și îmbunătățire pentru 700 MHz, lucru care a permis T-Mobile să-și adapteze acoperirea și capacitatea de a gestiona creșterea traficului, asigurând, în același timp, servicii de calitate clienților săi. 

Ray a mai spus: „Ne pregătim pentru adevărata mobilitatea 5G. Cu o latență foarte scăzută, o bandă extrem de largă și viteze incredibile, rețelele 5G făcute pentru mobilitate sunt gata să permită una din cele mai mari transformări tehnologice din istorie.”