Ideea dispozitivelor care comunică între ele într-o lume permanent conectată va reprezenta unul dintre cele mai importante subiecte dezbătute în cadrul ediţiei din acest an a CES, cel mai mare eveniment al industriei de electronice din lume. În timpul acestui eveniment, Hans Vestberg, preşedinte şi CEO al Ericsson le va vorbi participanţilor despre viziunea companiei suedeze de a conecta echipamentele electronice la Internet şi, apoi, de a le conecta între ele pentru a simplifica viaţa utilizatorilor.

În același timp, la standul Ericsson deschis publicului pe toată durata desfășurării CES vor avea loc mai multe demonstrații practice ale soluțiilor companiei. Printre acestea se numără:

Copacul conectat la Internet

Copacul Ericsson conectat la Internet poate identifica mişcarea oamenilor în jurul său prin modificările câmpului electromagnetic și folosește conexiunea la Internet pentru a trimite mesaje pe Twitter prin pentru a comunica cu aceştia (#ConnectedTree). Acest copac poate, de asemenea, să reacționeze la prezența și mișcarea oamenilor din jurul său prin muzică, poate vorbi cu aceștia sau poate să aprindă și să stingă lumini.

Demo „Social Web of Things”

Demonstrația „Social Web of Things” realizată de Ericsson Research urmărește să arate faptul că, în general, oamenii nu interacționează ușor cu rețele tehnice și nici nu se simt foarte comod dacă sunt nevoiți să le administreze. De aceea, Ericsson crede că cea mai bună soluție ar fi reorganizarea „Internetului lucrurilor”, modul în care diferite dispozitive se conectează la Internet, sub forma unei rețele umane. În mod incontestabil, toți avem o relație specială cu lucrurile pe care le deținem, iar acestea, la rândul lor, stabilesc anumite relații între ele. Perspectiva propusă de Ericsson reprezintă un posibil viitor în care lucrurile au „prieteni” și le pot transmite acestora mesaje, pot urmări feed-uri de știri în timp real și pot chiar purta conversații cu aceștia.

Conectivitate în domeniul de sănătate

Posibilitatea de a te conecta la Internet oricând și de oriunde, având astfel acces în timp real la informații, poate modifica substanțial o întreagă industrie. În industria de sănătate spre examplu, furnizorii de servicii de telecomunicații pot folosi rețelele existente pentru a le oferi doctorilor posibilitatea să comunice direct, prin video, cu pacienții lor, îmbunătățind astfel calitatea îngrijirilor medicale pe care le oferă. În cadrul CES, Ericsson va demonstra modul în care abilitățile sale de integrare de soluții pot susține implementarea și dezvoltarea rapidă a acestui tip de servicii.