Eric Schmidt, persoana care a transformat Google dintr-un mic startup din Silicon Valley într-un gigant mondial, a părăsit compania. Ultima poziţie deţinută era cea de consilier al Google şi Alphabet (compania-mamă a Google), însă Schmidt nu mai apărea în această postură din luna februarie a acestui an.

Eric Schmidt a preluat conducerea Google în anul 2001. În 2011, el a renunţat la poziţia de CEO, iar în 2017 a renunţat la postul de preşedinte executiv. Acum, el nu mai face parte deloc din compania sa de suflet.

Afaceristul în vârstă de 65 de ani a fost de mai multe ori criticat de angajați pentru implicarea Google în proiecte alături de Armată. Schmidt este președintele Defense Innovation Board, o organizație care prezintă noi tehnologii Pentagonului, dar și liderul unei comisii care oferă consultanță Congresului în materie de inteligență artificială.

În perioada cât a fost condusă de Eric Schmidt, Google a intrat pe noi pieţe, cum ar fi cea a dispozitivelor mobile, video online sau e-mail. CEO-ul a devenit miliardar, în urma listării pe bursă a Google în anul 2004, iar în prezent el deţine acţiuni la gigantul IT în valoare de circa 5,3 miliarde de dolari, scrie go4it.ro.