Primăriile din New York și Boston au noi lideri la conducere. Democratul Eric Adams este noul primar al oraşului New York, iar Michelle Wu este prima femeie şi prima persoană de origine asiatică primar în Boston.

Cine este Eric Adams

În trecut, Eric Adams a fost căpitan de poliţie. Acesta deputează pentru prima dată în rolul de primar. În vârstă de 61 de ani, el va fi învestit la începutul noului an.

Marți, democratul a câştigat alegerile pentru postul de conducere din cadrul primăriei oraşului New York.

Primul primar al New Yorkului, de origine afro-americană, a fost David Dinkins cu un mandat ce s-a întins pe trei ani, din 1990 până în 1993. Totodată, Eric Adams este a 110-a persoană care deţine această funcţie. Predecesorul său a fost Bill de Blasio.

Eric Adams, cetățean afro-american, este al doilea primar de culoare ce obține simpatia publicului și devine liderul celui mai mare oraş american. Adversarul său politic a fost Curtis Sliwa, republicat și fondator al organizaţiei de prevenire a criminalităţii Guardian Angels.

În timpul mandatului, Eric Adams a atras atenția cetățenilor prin experienţa sa în poliţie şi prin discursul cu privire la chestiuni legate de aplicarea legii.

Cine este Michelle Wu

În același timp, cetățenii din Boston au parte de o premieră. Cunoscutul oraș american şi-a ales, în aceeaşi funcţie, prima femeie şi prima persoană de origine asiatică, Michelle Wu, potrivit Associated Press.

Noul primar al Bostonului este o avocată în vârstă de 36 de ani, absolventă a Universității Harvard. Tânăra provine dintr-o familie taiwaneză.

Democrata a câștigat alegerile prin felul în care s-a prezentat în dezbateri legate de probleme ce vizează tinerele familii precum prețul locuințelor. Totodată, ea a atras atenția și prin poziția liberală pe care a adoptat-o privind poliţia. Aceasta a evidențiat că este necesară o reformă amplă.

Michelle Wu îi urmează în funcţie lui Martin J. Walsh.