Epson, lider la nivel mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii – imprimante, proiectoare şi LCD-uri, lansează, alături de fotograful Dinu Lazăr, în premieră, o serie de seminarii dedicate pasionaţilor de fotografie din România care doresc să aprofundeze întreg procesul fotografic: Epson „à la carte”, Epson „clasic şi modern” şi Epson „all inclusive”.

Cele trei seminarii propun un conţinut variat şi se adresează atât pasionaţilor care doresc să studieze o etapă la alegere din arta fotografică, de la compozitie, la arta iluminării şi tehnica printării (Epson „à la carte”) sau acelora care sunt îndrăgostiţi de fotografia alb-negru (Epson „clasic şi modern”), cât şi fotografilor care îşi doresc un portofoliu de lucrări realizate conform standardelor Digigraphie (Epson „all inclusive”).

„Cele trei seminarii pe care le lansăm în 2010 împreună cu domnul Dinu Lazăr reprezintă un pas important în demersul nostru de a-i sprijini pe fotografii români, întrucât ele răspund unei nevoi care se manifestă tot mai acut în domeniul artei fotografice: nevoia de cunoaştere şi profesionalizare. La această cerinţă răspundem cu o viziune de ansamblu asupra procesului fotografic, de la suprinderea imaginii la instanţierea ei ca obiect estetic,” a declarat Ciprian Barangă, National Sales & Marketing Manager România şi Bulgaria.

Epson “à la carte” : alegi ce vrei să ştii despre fotografie

Seminarul se adresează celor care ştiu ce doresc să înveţe şi vor să meargă mai departe, mai direct, în dobândirea cunoştinţelor necesare pentru realizarea unor imagini de înaltă calitate, atât din punct de vedere tehnic, cât şi estetic.

Cursanţii vor specifica ce anume vor să aprofundeze din arta şi tehnica fotografică – tehnica procesării imaginii, arta iluminării de reportaj, developarea filmului alb-negru, scanarea, procesarea imaginilor raw sau tehnica printării, mai exact orice ţine de fotografie.

Pentru înscrierea la seminar, pasionaţii de fotografie trebuie să prezinte un portofoliu de imagini şi să răspundă unui scurt chestionar. După centralizarea datelor şi evaluarea cerinţelor, se vor constitui grupele de studiu personalizat, de maxim 8 persoane.

Seminariile au loc sâmbăta şi duminica la sediul Epson, între orele 9 şi 17 şi au un preţ de 200 de lei. Iniţierea procedurii de înscriere se face prin trimiterea unei solicitări la adresa [email protected].

Epson “clasic şi modern” : înveţi să developezi filmul alb-negru, să scanezi şi să printezi

Seminarul îi va iniţia pe participanţi în descifrarea misterului imaginii alb-negru prin analize de caz,  cu exemple de fotografii alb-negru făcute de mari maeştri, precum şi cu o scurtă incursiune în limbajul plastic monocromatic începând de la desenele de pe pereţii peşterilor, trecând prin gravura Evului Mediu şi ajungând la fotografia alb-negru, clasică şi digitală.

Cursul cuprinde, de asemenea, analize de imagini, discuţii despre esenţializarea mesajului imaginii, recunoaşterea situaţiilor când o imagine alb-negru are mai mare efect. Participanţii vor afla detalii despre modalităţile de expresie ale imaginii, despre estetica particulară a imaginii alb-negru,  despre arta şi tehnologia scanării. Pasionaţii de fotografie vor avea ocazia să realizeze imagini pe film alb-negru, să developeze filmul, să îl scaneze şi să încheie ciclul prin imprimarea imaginii scanate. Fiecare participant la seminar va putea imprima o imagine la standardele Digigraphie. (www.digigraphie.com).

Seminarul are loc sâmbăta şi duminica la sediul Epson, între orele 9 şi 17, durează 8 ore, are un preţ de 300 de lei, numărul maxim de cursanţi fiind 8. Iniţierea procedurii de înscriere se face prin trimiterea unei solicitări la adresa [email protected] Pentru înscrierea la seminar, pasionaţii de fotografie trebuie să prezinte un portofoliu de imagini şi să raspundă unui scurt chestionar.

Epson “all inclusive” – printezi cât vrei

Seminarul se adresează fotografilor avansaţi care doresc să îşi realizeze un portofoliu de cea mai înaltă clasă sau să printeze imagini pentru o expoziţie, dar care întâmpină dificultăţi în editarea şi pregatirea pentru print a imaginilor şi în armonizarea imaginii afişate pe ecran cu imaginea printată.

Pe parcursul a 6 ore, cursanţii vor avea ocazia să editeze şi să printeze cel puţin 12 imagini la standardele Digigraphie, cu dimensiuni maxime de 50×70 cm. În plus, portofoliile vor fi analizate, tehnic şi estetic iar participanţii vor învăţa să îşi etaloneze ecranul şi să evalueze un print. În plus, se vor face discuţii şi analize de caz, participantul familiarizându-se cu elementele necesare de tehnica şi estetica imaginii şi cu arta printării.

Preţul seminarului este de 200 de euro + TVA. Iniţierea procedurii de înscriere se face prin trimiterea unei solicitări la adresa [email protected] Pentru înscriere la seminar, fotografii trebuie să prezinte un portofoliu de imagini şi să răspundă unui scurt chestionar.