Noile imprimante din gama TM-P20 (TM-P20 BT şi TM-P20 Wi-Fi) au mai puțin de jumătate din dimensiunile modelelor anterioare şi sunt cu aproximativ două treimi mai uşoare[3]. Acestea tipăresc la viteze mari, iar autonomia acumulatorului este de până la şase ore la modelele cu Bluetooth şi de până la opt ore la cele Wi-Fi, ceea ce le face ideale pentru imprimarea mobilă. În plus, noile modele sunt extrem de fiabile, fiind certificate IP-54 pentru rezistenţă la şocuri şi apă. De asemenea, imprimantele sunt rezistente la căderi de la 150 cm.

Ambele dispozitive sunt furnizate cu tehnologie inteligentă Epson ePOS încorporată. Acest lucru permite imprimantelor să comunice cu browserele de internet pentru imprimare directă de pe orice dispozitiv mobil fără a fi nevoie de instalarea sau de actualizarea driverelor. Funcția „Setare ușoară” permite configurarea rapidă şi fără probleme în reţelele Wi-Fi (doar TM-P20 Wi-Fi) fără să fie nevoie de echipamente hardware suplimentare. Iar funcția NFC (Near Field Communication) pentru conectivitate wireless pe distanţe mici permite telefoanelor mobile şi/sau tabletelor să fie conectate cu uşurinţă la imprimantă.

„Am ascultat solicitările clienţilor noştri cu privire la P60II şi am extins oferta pentru a ne adresa pieţei de dispozitive portabile. Dacă TM-P60II oferă robusteţe şi durabilitate cu o autonomie mai mare a acumulatorului, noile dispozitive TM-P20 sunt mai mici şi mai uşoare. De asemenea, am adăugat o serie de caracteristici precum conectarea prin NFC, pentru ca noile imprimante să poată fi folosite mai ușor și mai rapid. Sperăm că aceste dispozitive ne vor ajuta să satisfacem mai bine necesităţile din segmentul de imprimare mobilă, în care este inclus şi domeniul HoReCa”, a declarat Laura Hennigfeld, product manager, Epson Europe.

Ambele modele includ, de asemenea, o clemă pentru curea, destinată transportului şi un încărcător cu un singur suport. Modelul TM-P20 Wi-Fi va fi disponibil din noiembrie 2014, iar imprimanta TM-P20 BT va putea fi achiziționată din decembrie 2014.