Numărul total al morţilor din cauza coronaviruslui a ajuns la 2.461, fiind înregistrate 79.930 de cazuri de infectare la nivel global. China a anunţat, duminică, decesul a altor 97 de persoane şi infectarea a 648.

În Coreea de Sud s-au înregistrat 550 de cazuri de infecţie, 350 doar în ultimele 48 de ore. Aproape jumătate din cazuri au legătură cu un grup religios din sudul ţării. Apărut în decembrie, la Wuhan, coronavirusul s-a propagat în 25 de ţări, cu noi focare în Europa şi Orientul Mijlociu.

Italia, prima ţară din UE cu oraşe întregi sub carantină

Italia, țara unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate,, se confruntă cu o creştere a numărului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Aceasta este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine. În nordul Italiei, două persoane, un bărbat și o femeie, au murit din cauza pneumoniei virale în două regiuni separate, Lombardia și Veneto.

Românii din regiunile afectate sunt speriați și unii dintre ei ar vrea să revină în țară. Deocamdată, nu au apărut cazuri de îmbolnăvire printre cetățenii români.Ministerul de Externe de la București a anunțat că a constituit un grup de lucru care este în legătură permanentă cu autoritățile italiene. Cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate 79 de cazuri de îmbolnăviri în total, aproape jumătate dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 18 sunt în stare gravă sau critică. În cursul nopții a fost confirmată prezența virusului și în Milano.