Companiile Enel Energie și Enel Energie Muntenia au anunţat luni că vor desfășura în luna ianuarie un amplu proiect de implementare a unui nou sistem informatic de facturare.

De asemenea, în cadrul acestui proiect se vor adăuga noi funcționalități în aplicația pentru managementul clienților.

“În a doua jumătate a lunii ianuarie 2019, pe parcursul etapei de migrare a bazelor de date, anumite servicii vor fi indisponibile temporar”, arată un comunicat al Enel.

Grupul energetic italian Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89.000 MW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

Enel are 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, servicii de asigurare, aer condiționat etc).