Joi, 3 februarie, Jeff Bezos, fondatorul și directorul general al companiei de e-commerce Amazon, a câștigat 20 de miliarde de dolari din vânzările de filme, plus platforma sa de streaming, conform reuters.com.

În prezent, Jeff Bezos este al treilea cel mai bogat om din întreaga lume, conform Forbes.

Amazon a dat lovitura în decembrie! Jeff Bezos s-a îmbogățit din vânzările de Crăciun

Amazon a făcut un profit uriaș în decembrie 2021 prin vânzările de cadouri pentru sărbătorile de iarnă. De asemenea, profitul magazinului online a crescut și datorită investițiilor în compania de mașini electrice Rivian.

În plus, Amazon a informat că va majora prețurile anuale ale abonamentelor Prime în Statele Unite ale Americii, ducând la o creștere a acțiunilor sale cu 15% în tranzacțiile extinse. Aceste evoluții pregătesc pentru vineri, 4 februarie, cel mai mare câștig procentual a companiei americane din octombrie 2009.

În 2021, averea lui Jeff Bezos a crescut cu 57%, ajungând la 177 de miliarde de dolari. Această creștere impresionantă s-a datorat vânzărilor mari din perioada epidemiei, când oamenii au devenit dependenți de cumpărăturile online.

Ghinionul îl urmărește pe Mark Zuckerberg! A pierdut enorm într-o singură zi

Joi, 3 februarie, acțiunile Meta, compania mamă a Facebook, au scăzut cu 26%, pierzând peste 200 de miliarde de dolari într-o singură zi! Aceasta a fost înregistrată drept cea mai mare scădere financiară de o zi a unei companii americane de pe bursă.

Astfel, averea lui Mark Zuckerberg a scăzut la 85 de miliarde de dolari. În prezent, acesta este pe locul 12 pe lista celor mai bogați oameni din întreaga lume.

Declinul lui Mark Zuckerberg a venit după ce directorul general Tesla, Elon Musk, a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o singură zi din noiembrie 2021. După acea zi, acțiunile Tesla nu și-au mai revenit ca urmare a vânzării unui procent de 3% din deținerea lui Elon Musk.

Momentan, specialiști economici susțin că acțiunile Meta și-ar putea reveni devreme întrucât declinul averii lui Mark Zuckerberg este doar pe hârtie. Reamintim că în 2021, acesta a vândut acțiuni Meta de 4,47 miliarde de dolari, înainte de stagnarea acțiunilor tech.

Vânzările de acțiuni făceau parte dintr-un plan de tranzacții pe care diectorii executivi îl folosesc pentru a stopa îngrijorările despre tranzacțiile privilegiate.