Recent, o bandă de hoți români a pătat încă o dată imaginea țării noastre în lumea întreagă. Infractorii au plănuit un jaf mare care a avut drept victimă sediul din Italia al celebrului magazin online Amazon. CEO-ul companiei americane nu se aștepta la o asemenea lovitură.

Amazon, jefuit de câțiva români

Anterior, un grup de patru români s-a angajat în Italia la compania americană Amazon. Aceștia au sustras timp de mai multe luni bunuri materiale în valoare de un milion de euro.

Furtul nu a fost unul întâmplător, aceștia au avut o strategie bine planificată. Hoții aveau sarcina de a prelua mărfurile de la centrul logistic italian Castel San Giovanni și să le transporte în Spania, însă aceștia au păstrat marfa. După încărcarea mărfurilor în camioane la centrul Castel San Giovanni, pachetele erau transportate în Madrid.

În loc să fie duse la centrul Amazon din San Fernando de Henares, infractorii români ascundeau mărfurile în alte clădiri, după ce dispozitivele GPS ale vehiculelor de transport erau dezactivate.

Furt de peste un milion de euro la Amazon

Astfel că firma lui Jeff Bezos a pierdut bunuri materiale precum: echipamente industriale, dispozitive electronice și materiale sportive. Jaful s-a extins între sfârșitul lui 2020 și prima jumătate a lui 2021.

În prezent, forțele de ordin spaniole au arestat patru suspecți români: un bărbat (considerat liderul grupului infracțional), o femeie (presupusa sa parteneră) și doi angajați ai companiei americane.

Momentan, investigatorii au aflat că liderul bandei de hoți a creat o rețea de șapte firme pentru a-și acoperi activitățile ilegale. Poliția din Spania continuă să investigheze acest caz. S-a transmis că în anchetă mai este implicată și o altă persoană, în afara celor deja arestate, conform Antena 3.

Ce este Amazon?

Amazon este o companie americană de comerț online cu sediul în Seattle, Washington. Firma americană este cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul. Jeff Bezos este fondatorul magazinului respectiv, care în 1995 a fost lansat și-n mediul online.