Cutremur total în lumea sportului! Novak Djokovic cercetat penal și în Spania

Autoritățile spaniole au deschis o anchetă cu privire la modul în care Novak Djokovic a intrat în țară la finalul anului trecut, relatează New York Times, care adaugă că, potrivit reglementărilor spaniole, turiștii care nu sunt vaccinați nu au voie să intre în țară.

De asemenea, pentru ca tenismenul sârb să poată intra în Spania, acesta ar fi trebui să arate că munca lui este esențială.

Un cunoscut reporter de tenis, Gaspar Ribeiro Lanca, a postat un mesaj pe pagina sa de Twitter în care anunța că publicația Cope a notat că guvernul spaniol investighează cum a intrat sportivul în țară.

„Veşti de ultimă oră: Cope anunţă că guvernul spaniol investighează acum dacă Novak Djokovic, nevaccinat, a intrat ilegal în ţară, la sfârşitul lunii decembrie. Din 20 septembrie, cetăţenii din Serbia au nevoie de un certificat de vaccinare SAU de o scutire specială pentru a intra pe teritoriul spaniol, dar până acum autorităţile spun că nu au primit nicio cerere de la Djokovic”, se arată pe Twitter.

În plus, publicația scrie că Novak Djokovic a  fost la Belgrad cel puţin între 14 şi 25 decembrie şi că a călătorit ulterior la Marbella în 31 decembrie şi pe 2 şi 3 ianuarie, pentru a se antrena, nu pentru o „muncă necesară” sau pentru participarea la „evenimente sportive de nivel înalt”.

Novak Djokovic, trei ani de închisoare în Serbia

Jucătorul de tenis Novak Djokovic riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar închisoarea, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare în perioada în care a fost infectat cu coronavirus, au transmis miercuri avocații din Serbia.

În Serbia, încălcarea regulilor de izolare poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare.  În cazul sportivului, cea mai probabilă variantă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii, relatează The Guardian.

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a declarat că Djokovic ar trebui să dea explicaţii cu privire la momentul în care a fost testat.

În Australia, decizia autorităţilor privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic este aşteptată, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz.