Gigantul imobiliar a derulat această emisiune prin intermediul subsidiarei NE Property Cooperatief. Obligațiunile sunt listate dual, atât pe Bursa de la București, cât și la Irish Stock Exchange. 

Într-o primă tranșă au fost emise 5.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100.000 de euro la o dobândă fixă de 1,75% cu maturitate în 23 noiembrie 2024. Trebuie precizat că listarea obligațiunilor pe bursă a fost făcută în noiembrie, acesta nefiind un proces cu listarea primară în derulare. Oferta primară se referă la listarea de obliațiuni care a avut loc pe Irish Stock Exchange. NE Property Cooperatief devine astfel al doilea emitent cu flux integral in euro, inclusiv decontarea, după International Investment Bank (IIB). Oferta a fost intermediată de BRD-Groupe Societe Generale și ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala București.

Cea mai mare emisiune de eurobonduri realizată de o companie activă în România a venit în această vară când investitorul imobiliar Globalworth, fondat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a lansat o emisiune în valoare de 550 mil. euro. Ca și în cazul NEPI Rockcastle, titlurile de valoare au fost listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa irlandeză. 

Fuziunea dintre NEPI şi Rockcastle, două fonduri de investiţii originare din Africa de Sud, a pus bazele celui mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală şi de Est şi una dintre primele zece companii imobiliare listate din Europa continentală. Portofoliul imobiliar al celor două companii cuprinde 51 de proprietăţi operaţionale localizate în Polonia, Cehia, Slovacia, Serbia, Croaţia şi România, cu o valoare totală de peste cinci miliarde de euro, precum şi şase proiecte imobiliare în curs de construcţie. Afacerea de bază a sud-africanilor rămâne în România, unde deţin 16 malluri şi cinci proiecte de birouri, care însumează jumătate din valoarea portofoliul NEPI Rockcastle. Noul conglomerat datorează la bănci peste 825 mil. euro.

Ca urmare a fuziunii, cele două companii au încetat tranzacţionarea acţiunilor la Bursa din Johannesbrug şi la Bursa de Valori Bucureşti, în cazul NEPI, şi la Bursa din Johannesbrug şi Bursa din Mauritius, în cazul Rockastle. Din 12 iulie 2017, NEPI Rockcastle se tranzacționează pe Bursa din Johannesbrug şi pe Euronext Amsterdam, cu o capitalizare bursieră la listare de 6,1 miliarde de euro.