La această întâlnire, Barna pare că face o mare gafă, pentru că îl întreabă pe fostul mare antrenor, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986: “Vă dau un autograf?”. La câteva zile după incident, perioadă în care Barna fost puternic taxat și ironizat, Ienei a dorit să lămurească situația, mai ales că ar fi existat multe speculații că Barna nici măcar nu l-ar fi recunoscut.

„Da, sigur că m-a recunoscut. Da, da. Au fost mai mulți prieteni de-ai lui, niște oameni care-l votează, și m-au recunoscut. Eu am stat de vorbă cu el și i-am urat succes. După aceea a venit această problemă… Asta este o chestie de inteligență”, a declarat Emeric Ienei, pentru un post de televiziune, conform Digi Sport.

Barna a explicat la rândul său situația acum două zile printr-o postare  pe Facebook:

“Micile bucurii mari ale campaniei

Ieri, la Oradea, am avut bucuria să îl întâlnesc pe Emerich Jenei, un senior distins cu seninătate în vorbă și în privire. Eram prea mic pentru a-mi aminti performanțele Nadiei sau ale lui Năstase, astfel încât marile bucurii sportive ale copilăriei mele se numesc Craiova Maxima din ’83 a lui Ilie Balaci, extraordinara olimpiada a României la Los Angeles în ’84 și Steaua lui Emeric Ienei din ’86.

Emeric Ienei este unul din oamenii care ne-a arătat tuturor că dacă crezi în victorie și muncești ea va veni cu siguranță.

Am fost onorat și emoționat să am cu el un dialog de câteva minute în care m-a încurajat, la finalul căruia, cu umor și eleganță, am făcut și un schimb de autografe.

Îi doresc sănătate și sper să ne vedem din nou cât mai repede.

P.S.: Fake news-ul că nu l-aș fi recunoscut e la fel de credibil precum informația că s-a aflat că nu beau apa lichidă.”