“În luna iunie lansăm aplicaţia de shopping pentru dispozitive mobile”, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al eMag, la conferinţa Mobilio ’14.

“10% din clienţii eMag cumpără de pe telefoanele mobile, deşi de multe ori cumpărătorii se informează despre produse cu ajutorul smartphone-urilor, dar preferă să finalizeze comenzile de pe calculator. La comenzi, dispozitivele mobile au depăşit 10% din total. Rata de conversie e ceva mai mică pe smartphone-uri şi tablete pentru că acestea sunt folosite pentru infomare şi finalizare pe alt dispozitiv”, a spus Stanciu.

Românii au cheltuit peste 20 mil. euro de pe telefoane și tablete în 2013

La finalul lui 2013, valoarea totală a cumpărăturilor efectuate de români cu ajutorul dispozitivelor mobile s-a ridicat la 20,6 milioane euro, din care 13,8 milioane euro prin plăți online realizate de pe telefoane și tablete, iar 6,8 milioane euro prin tranzacții SMS. Circa 40% din totalul acestor plăți au fost procesate de NETOPIA mobilPay, poziționând compania drept cel mai important procesator de mobile commerce din România.

Din totalul plăților online cu cardul procesate de companie anul trecut, 6%, în valoare de 4,6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone și tablete. În ceea ce privește tranzacțiile procesate prin microplăți cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3,4 milioane euro anul trecut, aproximativ jumătate din totalul pieței.

„2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot în lume, și iată că nici România nu a facut excepție. Bineînțeles, încă nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde plățile online de pe telefon și tablete au devenit naturale, însă tot mai mulți români au început să înțeleagă și să prefere această metodă simplă de plată, sigură și mai la îndemână ca oricare alta”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.