Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, a informat vineri Twitter că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administraţie pentru achiziţionarea reţelei sociale din cauza informaţiilor „false şi înşelătoare” despre companie.

Elon Musk reziliază acordul pentru achiziționarea Twitter

Într-o scrisoare publicată de jandarmul bursier american, avocaţii săi menţionează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.

Elon Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false. Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi, transmite AFP.

Conform acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Compania vrea să îl dea în judecată

Preşedintele Twitter, Bret Taylor, a afirmat vineri că compania va angaja o acţiune în justiţie pentru „a face respectat acordul” de achiziţionare, după ce Elon Musk a anunţat că va pune capăt acestui acord, scrie AFP.

„Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite” cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-un tweet, precizând că sunt „încrezători” în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

Șeful Tesla, Elon Musk a anunțat prin câteva postări pe Twitter, vineri seara, că intenționează crească beneficiile pentru creșterea copiilor pentru angajații din companiile sale și speră ca detaliile să fie anunțate luna viitoare. „Copiii merită totul, dacă e posibil”, a scris acesta pe Twitter.

„Să sperăm că și alte companii vor face același lucru. De asemenea, Fundația Musk plănuiește să doneze direct familiilor. Să sperăm că detaliile vor fi anunțate luna viitoare.”, a scris Musk pe Twitter.

În alte tweet-uri pe același subiect, anterior, Musk a abordat subiectul crizei demografice din SUA. Pe 7 iulie spunea că face tot ce poate „pentru a combate criza demografică. Prăbușirea ratei natalității este de departe cel mai mare pericol cu care se confruntă civilizația”.