Elon Musk a explicat că, momentan, aşteaptă rezultatul unui audit recent, potrivit căruia conturile false, ce difuzează spam sau informații false, reprezintă un procent mai mic de 5% din numărul total de 229 de milioane de utilizatori Twitter.

Omul de afaceri aşteaptă detalii suplimentare de la auditul realizat de Twitter şi emis în spațiul public la începutul lui mai. El intenționează să lupte împotriva conturilor false, după ce va deveni proprietarul reţelei de socializare.

Menționăm faptul că valoarea acţiunilor Twitter a scăzut imediat cu 25%.

Amintim faptul că, marți după-amiază, Elon Musk a anunțat că va ridica interdicția lui Donald Trump de pe Twitter, dacă va prelua controlul asupra rețelei de socializare.

CEO-ul Tesla a spus că decizia luată a fost una greșită din punct de vedere moral.

Elon Musk va ridica interdicția lui Trump de pe Twitter, dacă va prelua controlul asupra rețelei de socializare

Elon Musk a precizat, în cursul zilei de marți, că dacă va prelua controlul asupra Twitter, atunci va ridica suspendarea definitivă a contului lui Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Fostul locatar al Casei Albe a primit interdicție după ce a avut loc un atac asupra Capitoliului.

Fondatorul Tesla și SpaceX a precizat că decizia de a suspenda definitiv contul fostului președinte american a fost una greșită din punct de vedere moral, însă a fost și una lipsită de sens.

„Cred că a fost o eroare deoarece acest lucru a alienat o mare parte din ţară şi nu l-a împiedicat până la urmă pe Donald Trump să se facă auzit”, deoarece el este acum pe propria reţea de socializare, a subliniat el într-o conferinţă organizată de Financial Times.

Contul lui Donald Trump a fost suspendat în 2021

Contul de Twitter al lui Donald Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori a fost închis cu câteva zile înainte de finalul mandatului său, după mai mulți ani în care au existat discuții cu privire la modul în care companiile de social-media ar trebui să modereze conturile liderilor mondiali puternici.

Amintim că acest cont a fost suspendat permanent la scurt timp după asaltul asupra Capitolului, care a avut loc pe data de 6 ianuarie 2021.

La vremea respectivă, Twitter a anunțat că decizia a fost luată din cauza riscului unor noi incitări la violență, scrie agenția de presă Reuters.

Trump a declarat anterior la Fox News că nu va mai reveni pe Twitter chiar dacă Musk va cumpăra platforma şi îi va reactiva contul, spunând că va folosi propria aplicaţie de social media numită Truth Social, care s-a lansat pe Apple la sfârşitul lunii februarie, dar care a avut probleme de funcţionare până recent, când a început să permită un număr mai mare de utilizatori.