Elevii din acestă localitate revin la școală. Au învățat online o singură zi. Ce spune ministrul Educației

Mai precis, este vorba despre elevii din Afumați. Luni, aceștia au urmat cursurile școlii online, iar de marți ei vor reveni în băncile școlii, după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune că CJSU Ilfov a încălcat flagrant un ordin.

În cursul zilei de luni, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia s-a decis ca, de marți, elevii și preșcolarii din Școala Gimnazială nr. 1 Afumați, Școala Primară nr. 2 Afumați, Școala Primară nr. 3 Afumați, Grădinița nr. 1 Afumați și Grădinița cu program prelungit nr. 4 să participe cu prezență fizică.

Ce spune ministrul Educației

Școlile au fost închise după ce, duminică, rata de infectare în Afumați a fost de 6,05 la mia de locuitori. În acest context, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că decizia de a închide școlile a fost o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Mai precis, ministrul Educației spune că scenariul în baza căruia funcționează școala se stabilește în funcție de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri.

„Facem tot posibilul pentru a elimina activitatea în online”

În urmă cu câteva zile, ministrul Educației spunea că, în ciuda creșterii numărului de elevi confirmați cu Covid-19, dorește ca orele să se țină cât mai mult cu prezență fizică. Ministrul a pregătit și soluții în cazul în care un elev dintr-o clasă a fost depistat pozitiv.

„Este rezultatul activităților de la începutul lunii septembrie, activități care au presupus evenimente, concerte, mobilitate foarte mare în mall-uri care au presupus chiar și activitate pe litoral. Vom vedea începând cu 1 octombrie care sunt consecințele reluării școlilor cu prezență fizică. Până în momentul de față numărul de infectări, peste 1000 de infectări în rândul elevilor și preșcolarilor plus peste 600 de infectări în rândul cadrelor didactice și personalului din învățământ sunt rezultatul activităților de dinainte de începerea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a discutat și despre consecințele infectării elevilor.

”Un număr important care, din păcate, confirmă contagiozitatea noi tulpini care afectează procesul de învățământ este vorba despre peste 17.000 de elevi care în acest moment nu își pot desfășura activitatea în școală cu prezență fizică, din cauza infectării la la care se adaugă alte câteva mii care nu pot participa prezența fizică din motive de infrastructură inadecvată. În total șapte elevi dintr-o mie nu pot merge la școală cu prezența fizică”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Sursa foto: Kanal D