Elena Udrea execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare în penitenciar în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost găsită vinovată de luare de mită și abuz în serviciu în timpul mandatului său ca ministru al Turismului și Dezvoltării. Înainte de a fi închisă, Elena Udrea locuia în vila din Corbeanca, împreună cu iubitul ei, Adrian Alexandrov, și fiica lor, Eva Maria.

Adrian Alexandrov, acuzat că a intervenit neautorizat asupra instalației de gaze

Adrian Alexandrov, implicat în diverse afaceri imobiliare, se regăsește ca pârât într-un dosar înregistrat la Judecătoria Buftea, conform informațiilor obținute de FANATIK prin intermediul portalului instanțelor de judecată. În acest dosar, Distrigaz Sud Rețele (DGSR) SRL figurează ca reclamant. I

Iubitul Elenei Udrea este acuzat că a intervenit neautorizat asupra instalației de gaze amplasate în apropierea vilei din Corbeanca. O astfel de acțiune considerată infracțiune. Dosarul indică faptul că Alexandrov a modificat neautorizat rețeaua de distribuție, în special sigiliul producătorului, astfel încât consumul de gaze să nu fie înregistrat și facturat în mod corespunzător. Astfel, a rezultat un prejudiciu semnificativ.

Adrian Alexandrov
Adrian Alexandrov și Elena Udrea; SURSA FOTO: Facebook, Adrian Alexandrov

Prejudiciul se ridică la aproximativ 10.000 de lei

Printr-o cerere depusă la data de 05.04.2022, Distrigaz Sud Rețele SRL a solicitat instanței, într-un proces contradictoriu cu Adrian Alexandrov, obligarea acestuia la plata sumei de 10.671,33 lei, inclusiv cheltuieli de judecată.

În argumentare, reclamantul a precizat că la data de 21.02.2020, agenții DGSR, Serviciul Pierderi Non Tehnice, au efectuat o verificare în scopul asigurării securității sociale privind exploatarea instalațiilor de gaze naturale. Aceștia au inspectat respectarea condițiilor legale. Au verificat, totodată, starea de funcționare a aparatului de măsurare a consumului de gaze naturale la locul de consum, situat în localitatea Corbeanca, la domiciliul pârâtului Adrian Alexandrov.

În urma verificărilor, s-a constatat o suspiciune de fraudă

Potrivit dosarului, în urma verificărilor efectuate la adresa de consum, “s-a constatat o suspiciune de fraudă/intervenţie neautorizată asupra instalaţiei de gaze montate iniţial, respectiv asupra aparatului de înregistrare consum – tip contor, realizată în scopul influenţării înregistrării volumului de gaz consumat”.

În conformitate cu legislația în vigoare, s-a efectuat demontarea dispozitivului de măsurare pentru a fi supus analizei tehnice specializate și pentru a fi înlocuit cu un echipament nou de măsurare. Dispozitivul demontat a fost împachetat într-un colet sigilat cu un sigiliu de unică folosință. Scopul a fost să asigure inviolabilitatea.

A fost întocmit un proces verbal de constatare

În același timp, s-a întocmit procesul verbal de constatare. Ulterior, a fost semnat de reprezentantul clientului final. Acest document atestă constatările agenților DGSR, suspiciunile acestora și măsurile luate. Documentul a fost însoțit de o serie de planșe foto.

„Potrivit Raportului Tehnic emis de Laboratorul de Metrologie, Serviciul şi Calitate Gaze – autoritatea competentă pentru luarea unor astfel de măsuri şi cercetarea acestora, a fost identificată săvârşirea faptelor penale asupra contorului de gaze, constatându-se intervenţia neautorizată asupra mecanismului amplasat la locul de consum, respectiv asupra echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale”, se arată în dosar.

Adrian Alexandrov nu a fost prezent la constatare

Adrian Alexandrov nu a fost prezent la constatarea făcută de Distrigaz.

„Concluzionează cu faptul că pârâtul a intervenit neautorizat asupra reţelei de distribuţie a reclamantei, mai exact asupra sigiliului de producător, astfel încât gazele consumate nu erau înregistrate şi facturate în mod real, creându-se un prejudiciu substanţial reclamantei”, susține compania.

Potrivit dosarului, reprezentantul clientului final a fost notificat să se prezinte la sediul societăţii, în vederea remedierii disfuncţionalităţilor constate, “fiind emise două invitaţii de acest fel, invitaţii pe care pârâtul nu le-a onorat, chiar dacă iniţial, la încheierea procesului-verbal a fost de faţă doar bona, care a semnat acest înscris”.