Zilele trecute presa vorbea despre conflictul de interese din familia Udrea-Cocos. Soţul proprietar de hoteluri, doamna Udrea, ministru al turismului. Ca urmare a informaţiilor difuzate în presă, cu privire la propria declaraţia de avere, Elena Udrea a decis să facă precizări în acest sens.
 
„Declaraţia de avere a demnitarului public trebuie să cuprindă bunurile proprii, bunurile comune, bunurile deţinute în indiviziune precum şi pe cele ale copiilor aflaţi în întreţinere”, spune ministrul citând articolul 41, punctul 2 din legea 144 din 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Elena Udrea menţionează că pe de-o parte părţile sociale deţinute de soţul doamnei ministru nu sunt bunuri commune, ci bunuri proprii ale acestuia, deci nu trebuiau trecute în declaraţia de avere a ministrului.

De asemenea, Elena Udrea afirmă că, participarea lui Dorin Cocoş la capitalul social al firmelor în care apare acţionar, nu depăşeşte 5.000 de euro, dupa cum prevede legea pentru a putea fi trecute în declaraţia de avere.

Singurele societăţi comerciale în care soţul Elenei Udrea este asociat şi trebuiau trecute în declaraţia de avere sunt SC Clamari Trading Impex şi Eurohotels International.

“Celelalte societăţi la care s-a făcut referire şi în care soţul doamnei ministru este asociat, nu au produs profit în 2007, iar în ceea ce priveşte SC E.H.I. Management şi Consultanţă, acesta nu mai este asociat din data de 14.02.2006”, se arată în comunicatul remis de Ministerul Turismului, care menţionează şi faptul că demnitarul nu este obigat să completete în declaraţia de avere firmele în care este asociat soţul, ci doar acelea din care acesta a obţinut venituri în anul fiscal precedent.