Directorul executiv al Pro TV, Elena Petre, a parasit compania de la 1 ianuarie 2014, potrivit informatiilor HotNews.ro. Acestea au fost confirmate, luni, de sefa comunicarii Pro TV, Maria Apostol. Elena Petre, care a condus practic afacerea Pro TV si care a lucrat in aceasta companie de la inceputurile ei, pleaca la o luna dupa ce un nou director general, lituanianul Aleksander Cesnavicius, si-a preluat atributiile si la nici jumatate de an de cand Adrian Sarbu si-a anuntat demisia de la conducerea grupului-mama al Pro TV, CME.

In cursul dupa-amiezii, angajatii Pro TV au fost anuntati in legatura cu plecarea Elenei Petre printr-un mail intern transmis de noul director general. Acesta ii ureaza lui Petre noroc in "viitorul ei proiect propriu, ambitios si provocator".

La inceputul acestei luni a expirat, oficial, si contractul dintre CME si Adrian Sarbu, care a demisionat din functiile de CEO si presedinte al grupului international in august 2013. Atunci, partile au decis ca Sarbu sa mai ramana in companie pana la 1 ianuarie 2014, el fiind insa inlocuit efectiv in septembrie, cand locul lui a fost luat de doi co-CEO apropiati conglomeratului Time Warner.

De atunci, atat la nivelul conducerii CME, cat si in managementul din Romania au avut loc mai multe schimbari. Printre acestea, in noiembrie, directorul general al PRO TV Anca Budinschi a fost inlocuita cu lituanianul Aleksander Cesnavicius de la 1 decembrie (Anca Budinschi a ramas director adjunct si director de programe), anuntul fiind urmat in scurt timp de plecarea lui Ciprian Stancu, seful vanzarilor CME, din aceasta companie.
Lanţ de demisii şi înlocuiri după plecarea lui Sârbu
După demisia din august a lui Adrian Sârbu, Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a anunţat că directorul financiar şi Vice-Preşedintele au decis să plece şi ei din companie.
Astfel, David Sach, Chief Financial Officer, au părăsit compania pe data de 29 octombrie a anului trecut.
Anthony Chhoy, Vice-Preşedintele CME, cel care se ocupa de Strategie şi Operaţiuni, şi-a dat de asemenea demisia şi a plecat din companie pe data de 15 noiembrie.
Cele două demisii, atât a Directorului Financiar cât şi cea a Vice-Preşedintelui, vin la doar două luni după demisia lui Adrian Sârbu, care deţinea în CME atât funcţia de Director cât şi pe cea de Preşedinte.
În luna noiembrie a anului trecut, Anca Budinschi, director general al Pro TV, a fost înlocuită la conducerea companiei de lituanianul Aleksander Cesnavicius.

De asemenea, Ciprian Stancu, șef al vânzărilor, pe șase țări, al companiei Central European Media Enterprises, a părăsit compania, cu începere de la 1 decembrie 2013.