Potrivit reprezentanţilor companiei, pierderea estimată pentru 2015 s-a datorat, în principal, unei amenzi în valoare de 9 milioane lei pentru care s-a constituit provizion, comunicată de Consiliul Concurenţei pe propria pagină de internet în luna ianuarie 2016. Reprezentanţii companiei susţin că nu cunosc motivul acordării amenzii, întrucât nu au primit o decizie în acest sens. Alte cauze care au condus la rezultatul negativ al companiei sunt: deprecierea preţului de piaţă pentru unele terenuri (5,5 milioane lei), conform raportului de evaluare efectuat de către o firmă specializată şi regularizările referitoare la cota de certificate verzi pentru anul 2015, în valoare de 3,2 milioane lei. 

Veniturile companiei au totalizat, anul trecut, 379,5 milioane de lei, în scădere cu 10,9% faţă de cele înregistrate în 2014. La 31 decembrie 2015, Electromagnetica avea datorii totale de 53,1 milioane de lei, din care 43,32 milioane de lei erau datorii curente. 

Electromagnetica este producător şi furnizor de energie electrică, echipamente de măsurare şi distribuţie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, aparataj electric, subansamble electrice, electronice, metalice şi din mase plastice. 

În prezent, acţiunile societăţii sunt deţinute de către angajaţi prin Asociaţia PAS Electromagnetica (29,63%), SIF Oltenia (25,24%), alţi acţionari (45,13%), fiind listate din 2011 la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: