Potrivit reprezentanţilor companiei, principalele cauze ale pierderii înregistrate în primul trimestrul al anului 2017 sunt activitatea de furnizare energie electrică, afectată negativ de preţurile de achiziţie record atinse pe piaţa de energie în perioada de raportare precum şi intrarea în insolvenţă a unui furnizor de energie debitor al societăţii (KDF Energy). 

"Pentru creanţa neîncasată am constituit un provizion în valoare de 1.994.220 RON", se menţionează în raport. 

Cifra de afaceri a societăţii a scăzut în primele trei luni cu 8% (7,18% la activitatea de furnizare energie electrică şi 11,7% la activitatea de producţie). Pentru activitatea de producţie scăderea cifrei de afaceri s-a datorat în principal amânării unor licitaţii de contoare de energie electrică. 

Datoriile curente au crescut cu 9%, pe seama accesării liniei de credit. Datoriile comerciale s-au menţinut la un nivel apropiat de cel de la sfârşitul anului 2016. 

Electromagnetica este producător şi furnizor de energie electrică, echipamente de măsurare şi distribuţie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, aparataj electric, subansamble electrice, electronice, metalice şi din mase plastice. 

În prezent, acţiunile societăţii sunt deţinute de către angajaţi prin Asociaţia PAS Electromagnetica (29,63%), SIF Oltenia (25,39%), alţi acţionari (44,97%), fiind listate din 2011 la categoria I a BVB. 

AGERPRES