Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat un contract în valoare de 525,9 milioane de lei cu Electrocentrale Bucureşti, pentru livrarea de gaze naturale în perioada 1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2021, conform unui raport remis vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit actului încheiat între cele două companii, pentru plată se va emite o factură de regularizare scadentă în 90 de zile de la data emiterii.

Penalităţile vor fi la nivelul dobânzilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare.

Optimism pentru situația sistemului de termoficare din Capitală

Administrator special al Electrocentrale Bucureşti declara joi că sistemul de energie termică a Capitalei este în colaps, lucru care s-a văzut în această vară, când bucureştenii nu au avut apă caldă, iar soluţia constă în fuziunea dintre Elcen şi Termoenergetica, în paralel cu investiţii în centrale noi şi în reabilitarea conductelor.

„Sistemul de energie termică al Bucureştiului este în al doisprezecelea ceas, repet acest lucru de vreun an, doi. Ca în bancul cu Petrică şi lupul, până în acest an unii nu credeau că suntem în colaps, dar iată că toată vara cetăţenii oraşului Bucureşti s-au plâns de calitatea serviciului, lipsa apei calde şi lipsa parametrilor de apă caldă”, a afirmat Creţu.

Pe de altă parte, reprezentantul producătorului de energie s-a arătat optimist pentru viitor, având în vedere interesul primarului general ales, Nicuşor Dan, care a venit în vizită la Elcen a doua zi după câştigarea alegerilor.

„A fost o vizită istorică, a fost pentru prima dată când un primar al Capitalei a venit în vizită la Elcen. Am avut o discuţie consistentă, de trei ore, pentru a gândi soluţii şi drumuri de urmat pentru încălzirea bucureştenilor şi investiţiile viitoare. Contextul este unul optimist. Însă aceste investiţii nu pot fi făcute prin magie în două săptămâni sau într-o lună, aşa că această iarnă o vom trece printr-un management de criză, printr-o gestionare a avariilor cât se poate de rapidă, astfel încât să nu fie probleme”, a susţinut el.

Creţu a arătat că Elcen a modernizat instalaţiile de ardere pentru şase cazane şi mai există unul în lucru, care va fi finalizat luna viitoare, pentru a îndeplini restricţiile de mediu.