"Pentru asigurarea deplină a confortului termic al locuitorilor Capitalei, blocul termo-energetic din centrala Bucureşti-Vest a intrat în producţie sâmbătă, 16 ianuarie, la ora 3,00 şi asigură un surplus de energie termică de 120 – 140 Gcal/h. Pentru perioada imediat următoare, pentru care meteorologii au emis o avertizare de tip Cod portocaliu, dar şi de fiecare dată când condiţiile meteorologice o vor impune, ELCEN, împreună cu RADET vor asigura repartizarea acestei energii suplimentare din zona Bucureşti-Vest", se precizează în comunicat.

Totodată, într-o informare transmisă anterior, ELCEN preciza că, pe parcursul zilei de sâmbătă, va furniza agentul termic la parametri optimi comandaţi de către RADET. "În intervalul orar 6,00 – 18,00 de astăzi, 16 ianuarie a.c., Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) furnizează agentul termic în parametrii comandaţi de RADET Bucureşti. Astfel, potrivit datelor comunicate de dispeceratul ELCEN în această dimineaţă, vă informăm următoarele: temperatura solicitată de RADET pentru CTE Grozăveşti, respectiv CTE Progresu, este de 91 grade Celsius; temperatura furnizată de ELCEN pentru CTE Grozăveşti este de 95 grade Celsius, iar pentru CTE Progresul este de 93 grade Celsius; temperatura solicitată de RADET pentru CTE Bucureşti Sud este de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizează 94 grade Celsius. Pentru CTE Bucureşti Vest, RADET solicită o temperatură de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizează 99 grade Celsius", a menţionat sursa citată.

Reprezentanţii ELCEN au subliniat, totodată, că au discuţii comune zilnice cu RADET în cadrul Comandamentului de iarnă, în vederea unei comunicări eficiente în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor optime pentru buna funcţionare a sistemului.

"ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că, în pofida stării tehnice îmbătrânite a instalaţiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic către RADET în condiţii optime. Pentru o comunicare eficientă şi transparentă, dorim să subliniem că ELCEN nu are relaţii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET, în sensul că ELCEN produce şi furnizează agentul termic către RADET, aceasta din urmă asigurând distribuţia agentului termic la nivelul capitalei", se mai precizează în comunicat.AGERPRES