Cine va fi noul candidat la Președinție? Răspunsul a fost dat de Adrian Papahagi, fondator al partidelor PMP și M10 și fost candidat PDL la parlamentare. El a susținut că în acest moment se pune la cale un plan privind noul succesor al lui Klaus Iohannis.

Previziunile sunt sumbre – a notat Papahagi pe pagina sa de Facebook. În opinia acestuia, în 2024, românii ar putea avea de ales între candidatul PSD și „extremistul” George Simion. Acest model a fost practicat și în trecut, când la președinție a candidat Ion Iliescu împotriva lui Corneliu Vadim Tudor. În turul 2 al alegerilor prezidențiale din anul 2000, inclusiv alegătorii anti-PSD au pus ștampila pe Iliescu, de teama ca nu cumva liderul PRM să ajungă la Cotroceni.

“Previziuni sumbre: la cum arată lucrurile, în 2024 vom avea de ales la prezidențiale între candidatul PSD și George Simion (era singura strategie prin care un pesedist putea câștiga președinția, și iată că a fost pusă în aplicare). Probabil GDS și lumea bună ne vor îndemna să votăm pentru Geoană, Ciolacu, Firea sau cine-o fi, ca să nu iasă extremistul, iar cei mai mulți dintre noi nu vor participa la vot (n-am votat în 2000, nu voi vota nici în 2024)”, a scris Papahagi pe pagina sa de Facebook.

Să vedem dacă pot să infirme acest scenariu sinistru

Atacul său s-a îndreptat apoi împotriva “groparilor dreptei” și strategilor care au creat “centrul-dreapta modern” tip lgbteco.

“Le putem mulțumi de pe acum groparilor dreptei: catastrofei naționale Iohannis, care a îngropat PNL în ridicol, și strategilor (se știu ei) care au creat “centrul-dreapta modern” tip lgbteco și extrema dreaptă arhaică tip legio.

Să vedem dacă ce a mai rămas din dreapta e capabilă să infirme acest scenariu sinistru”, a punctat Papahagi.

Va candida George Simion la alegerile prezidenţiale din 2024?

În context, trebuie spus că George Simion copreședintele AUR, a fost invitat în studioul EVZCapital de către Robert Turcescu. El a răspuns în direct întrebărilor internauţilor şi a făcut marele anunţ privind candidatura la preşedinţie în perspectiva anului 2024. Acesta a spus că, cel mai probabil nu va candida, iar partidul este în căutarea candidatului cu cele mai mari șanse. O variantă ar fi colegul său Claudiu Târziu.

În plus, Simion a arătat că AUR nu este un partid antisemit și nici xenofob, având în componența sa membri din toate etniile: evrei, rromi, lipoveni, maghiari, etc.

„Eu am avut bucuria, Dumnezeu să-l ierte, să-l cunosc pe Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești. Era un om adevărat, care înțelegea complexitatea istoriei, și care era unionist, dorea să ne unim cu Basarabia. Eu am în partidul AUR și evrei”, a specificat Simion.