George Simion a făcut marele anunţ! Va candida la alegerile prezidenţiale din 2024?

Liderul AUR George Simion a răspuns în direct întrebărilor internauţilor şi a făcut marele anunţ privind candidatura la preşedinţie în perspectiva anului 2024.

Cel mai probabil nu va candida, iar partidul este în căutarea candidatului cu cele mai mari șanse. O variantă ar fi colegul său Claudiu Târziu.

Ce spune liderul AUR despre istoria holocaustului?

Studioul Contrapunct EVZ a prezentat şi răspunsul lui Simion privind propunerea unui liberal de a scoate partidul AUR în afara legii.

„Istoria holocaustului, după părerea noastră, nu ar trebui să fie obligatorie. Este capitol, se studiază la istorie universală, dar au impus-o ca materie obligatorie. Încarcă programa școlară, voiau să scoată olimpiadele de Limba Română și de Istorie”, a declarat George Simion în cadrul emisiunii „Contrapunct”.

Liderul AUR este de părere că studiul pe care elevii români îl realizează în momentul actual asupra holocaustului este suficient și nu este nevoie de o materie specială, dedicată acestor evenimente tragice.

„Nu negăm holocaustul dar nici nu mă duc, cum au făcut unii și alții, să se închine și să se slugărească în fața unora sau altora. Eu am o atitudine demnă, de român, și nu am de gând să-mi cer scuze pentru lucruri pe care nu le fac”, completează Simion.

Disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” a fost adoptată de către Senat cu 107 voturi „pentru” și 13 voturi „contra” anul trecut, în luna noiembrie, iar pe data de 25 a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Programa urmează să fie elaborată de Ministerul Educației alături de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”. Primele cursuri o să aibă loc în anul școlar 2023-2024 pentru elevii de la liceu.

George Simion se laudă că partidul său are în componența sa membri din toate etniile

Simion a pus accent în timpul emisiunii „Contrapunct” că AUR nu este un partid antisemit și nici xenofob, având în componența sa membri din toate etniile: evrei, rromi, lipoveni, maghiari, etc.

„Eu am avut bucuria, Dumnezeu să-l ierte, să-l cunosc pe Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești. Era un om adevărat, care înțelegea complexitatea istoriei, și care era unionist, dorea să ne unim cu Basarabia. Eu am în partidul AUR și evrei”, a specificat Simion.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat la începutul acestui an că partidul „AUR trebuie scos în afara legii” și că instituțiile statului ar trebui să investigheze dacă AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României. „Ce pot să-i zic domnului Muraru? I-am trimis un pachet de sărbători, să ia medicația necesară”, i-a răspuns Simion.