Steve Mollenkopf, 44 de ani, este al doilea cel mai important om din compania Qualcomm, care produce cipuri pentru telefoane mobile. El este preşedinte şi director de operaţiuni. Mollenkopf s-a alăturat Qualcomm în 1994 ca inginer. A ajuns şeful diviziei producătoare de cipuri în 2008.  Acesta a câştigat anul trecut 14,2 milioane de dolari. Şeful lui, CEO-ul Paul Jacobs, este fiul unui dintre fondatorii Qualcomm.

Pe lista celor de la Microsoft a mai apărut şi  numele CEO-ului Ford, Alan Mulally, însă acesta are puţine şanse să ajungă în fruntea Microsoft din cauza lipsei de experienţă în domeniul tehnologic, conform analiştilor.

Satya Nadella, vicepreşedinte executiv la Microsoft este şi el în cărţi, pentru poziţia de CEO. Acesta a declarat că indiferent dacă va fi numit sau nu va rămâne alături de Microsoft.
UPDATE: Steve Mollenkopf, promovat CEO

Steve Mollenkopf va fi promovat în funcţia de CEO al Qualcomm, conform unui comunicat al companiei. Acesta va ocupa poziţia începând cu 4 martie. Anunţul vine la scurt timp după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora acestuia îi va fi oferit postul de CEO la Microsoft.

Paul Jacobs, actualul CEO, va deveni preşedinte executiv.