Grupul egiptean Orascom Development Holding a cumpărat două milioane de metri pătraţi de teren în România pentru a construi locuinţe low-cost, pe care va începe să le vândă înainte de sfârşitul acestui an, potrivit miliardarului Samih Sawiris, citat de Bloomberg.

Orascom intenţionează să investească cinci miliarde de lire egiptene (668 milioane euro, 913 milioane de dolari) în proiecte rezidenţiale low-cost în Orientul Mijlociu şi Europa, vizând România, Turcia şi Irakul, a declarat Sawiris într-un interviu acordat agenţiei internaţionale de presă.

Sawiris, acţionar majoritar, preşedinte şi director general al grupului, a arătat că Orascom a investit deja un miliard de lire din această sumă pentru construirea de locuinţe ieftine în Egipt, cea mai populată ţară arabă.

„Proiectele noastre au ca obiectiv o creştere puternică a cererii, care va avea loc peste zece ani. Investiţiile pe termen scurt prezintă riscuri deoarece sunt expuse la recesiuni”, a declarat miliardarul egiptean.

Astfel, potrivit lui Sawiris, grupul a cumpărat două milioane de metri pătraţi de teren în România pentru un proiect rezidenţial low-cost şi va începe să vândă locuinţele înainte de sfârşitul acestui an. În privinţa celorlalte pieţe vizate, el a arătat că Orascom „caută oportunităţi” în Turcia şi Irak.

Samih Sawiris este un membru al familiei Sawiris, care şi-a construit averea prin grupurile Orascom Construction Industries şi Orascom Telecom Holding, care reprezintă peste două treimi din capitalizarea de piaţă a indicelui EGX 30 al bursei egiptene. Orascon Construction şi Orascom Telecom sunt administrate de fraţii lui Samih, Nassef şi Naguib.

SURSA: Mediafax