Profesorul și-a pierdut cumpătul și a făcut un gest incredibil,  l-a lovit cu palma de mai multe ori pe elevul său, reacție care a fost filmată de către ceilalți elevi în timpul acestor acte violente.

Elevii au povestit că totul a început de la o discuție în contradictoriu între profesor și elev. În momentul în care profesorul i-a cerut băiatului de 15 ani să-și pună masca de protecție, acesta a refuzat.

Tânărul a susținut că nu este obligat să o poarte atât timp cât distanța dintre el și celelalte persoane este de cel puțin un metru. În acel moment, profesorul l-a pleznit cu palma de mai multe ori, strigându-i că „Dacă greșești tu, greșesc și eu”.

Mai grav este faptul că profesorul și-a pleznit elevul, după ce adolescentul s-a conformat și a decis să-și pună masca de protecție pe față tocmai pentru a-i face pe plac profesorului. Filmarea episodului șocant a ajuns mai întâi pe diferite grupuri de WhatsApp, apoi  pe Facebook. De aici, autoritățile s-au autosesizat și au deschis o anchetă. Asupra incidentului investighează acum carabinierii din localitatea Sala Consilina unde adolescentul este rezident, dar până la această oră, mai precizează Il Messaggero, nu a fost depusă nicio plângere.

Gestul profesorului, însă, a fost condamnat atât de elevi și de părinții acestora, cât și de celelalte cadre didactice, iar bărbatul riscă acum să fie judecat pentru abuz în metodele de corecție.