Reglează metabolismul, acționează împotriva artritei și scade nivelul colesterolului

Specialiştii spun că vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor.

Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii. Carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.

Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

Ajută la digestie

„Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5”, spune Marina Grigore, specialist în apifititerapie, potrivit Adevarul.ro.

O dată pe an, vara, spun specialiştii, merită să încercăm o cură cu porumb fiert. Datorită acidului folic, organismul capătă energie. Magneziul şi vitamina E prezente în porumb ajută inima să se menţină sănătoasă, crescând elasticitatea vaselor de sânge. De asemenea, este un bun detoxifiant şi ajută la menţinerea unei bune digestii, deoarece conţine multe fibre.

Porumbul fiert previne cancerul la plămâni

Medicii spun că, prin consumul de porumb fiert, prevenim cancerul la plămâni, datorită substanţei numita beta-cryptoxanthin. Vitamina E din porumb ajută celulele să se reînnoiască, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii.

Mod de preparare

Ingrediente: 4-5 porumbi tineri și sare.

Porumbul se scoate din pănuşi şi se curăţă bine de mătase. Cele deschise la culoare se spală şi se păstrează. Se rupe fiecare porumb în două părţi egale. Dacă vârful nu are boabe mari, se rupe şi se aruncă.

Fundul oalei se tapetează cu panuşi spălate în prealabil. Fiecare bucată de porumb se aşază cu grijă în oală. După ce aţi pus tot porumbul, acoperiţi din nou cu pănuşi. Se acoperă cu apă tot porumbul. Se pune o farfurie peste el pentru a nu se ridică deasupra apei.

Oala se pune pe foc mare până când începe să fiarbă. Apoi se dă focul la mediu spre mic. Se fierbe timp de 30 de minute. Se încearcă o bucată pe farfurie pentru a vedea dacă s-a fiert. La servire se presară sare pe el, după bunul plac. Restul bucăţilor de porumb se ţin în apă până la consum.