Fiert sau copt, porumbul este o sursă de sănătate. Pe lângă faptul că este foarte săţios, porumbul oferă energie şi sănătate organismului, eliminând toxinele, având efect diuretic și chiar scăzând colesterolul.

Potrivit Tasteofhome, multă lume preferă porumbul făcut la grătar. Alții consideră că este mai gustos dacă este făcut în friteuză. Dar metoda tradițională rămâne fierberea știuleților de porumb. Iar dacă sunt fierți în lapte, cu atât vor fi mai dulci și mai savuroși.

De ce este bine să fierbem porumbul în lapte

Fierberea porumbului în lapte îi scoate în evidență dulceața naturală. Dacă vreți să gustați boabe de porumb suculente și mai dulci, crocante și fragede în același timp, adăugați în apa în care îl fierbeți și lapte. Laptele sporește aroma și textura porumbului. Pentru ca rezultatul să fie și mai spectaculos, ungeți boabele de porumb cu unt și, desigur, cu sare.

Iată cum puteți face asta:

Ingredientele necesare

  • Apă (suficientă pentru a acoperi porumbul)
  • o cană de lapte
  • 1/4 de cană de unt (cam 250-300 gr)
  • 6 știuleți de porumb curățați de pănușe

Puneți apa la fiert într-o oală mare, umplută pe jumătate. După ce apa a fiert, se adaugă laptele și untul.

Lăsați apoi să fiarbă la foc mic și adăugați porumbul. Nu trebuie să-l lăsați decât 5-8 minute sau până vedeți că se înmoaie.

Porumbul de sezon este de obicei destul de dulce, dar dacă îi lipsește aroma, puteți să adăugați aproximativ o lingură de zahăr.

Dacă este fiert, scoateți porumbul folosind un clește și serviți-l imediat. Porumbul fiert astfel va fi foarte cremos și se va topi în gură!

Cât de sănătos este porumbul

Porumbul este o legumă bogată în amidon, adică este o sursă bună de energie. Amidonul pe care îl conține se numește amidon rezistent, care este mai greu de descompus de organism. Energia din porumb este, prin urmare, eliberată lent, ceea ce înseamnă că vă va da energie pentru mai mult timp.

Porumbul este bun și pentru digestie. Acest lucru se datorează faptului că este bogat în fibre insolubile, care hrănesc bacteriile bune din intestin și ajută materiile alimentare să treacă mai ușor prin tractul gastrointestinal și prin intestin.

Un alt beneficiu al porumbului este că este bogat în carotenoidele luteină și zeaxantină, excelente pentru menținerea sănătății ochilor. Consumul regulat de porumb este recomandat pentru protecția împotriva cataractei și a degenerescenței maculare.