Frunzele de dafin, pentru că despre acestea este vorba, ajută foarte mult pe cei care suferă de diabet, reumatism sau boli digestive. Iată doar câteva dintre leacurile „naturiste” care folosesc frunzele de dafin, conform click.ro.

Pentru o bună digestie

Ceaiul de dafin poate ameliora problemele digestive iar în cazul indigestiei sau al balonării poţi lua 5 foi de dafin, peste care adaugi un pic de ghimbir şi le fierbi în 200 ml de apă până rămâne doar un sfert din cantitate. Se adaugă apoi puţină miere şi poate fi consumat de două ori pe zi.

Pentru boli respiratorii

Două sau trei frunze de dafin pot fi fierte în 500 de ml de apă și lăsate deoparte pentru 10 minute. În acest amestec se înmoaie un prosop și poate fi pus pe piept. Dacă simptomele nu se ameliorează, se pot fierbe câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. Se strecoară şi se poate bea o dată sau de două ori pe zi.

Ajută la tratarea diabetului

Frunzele de dafin micșorează nivelul zahărului din sânge, al colesterolului şi al trigliceridelor și ajută astfel la tratarea diabetului de tip 2. Pentru aceasta trebuie consumată o frunză uscată și pisată, zilnic, pentru o lună. Datorită antioxidanților, nivelul de zahăr din sânge scade și stimulează organismul să proceseze insulina mai eficient.

Proprietăţi antiinflamatorii și ameliorarea durerilor

Uleiul din frunzele de dafin ameliorează durerile provocate de luxaţii, artrită, reumatism. Pentru aceasta se face o cataplasmă din frunze de dafin şi ricin, ambele măcinate, care se leagă apoi în jurul încheieturii care cauzează durerea. De asemenea, pentru dureri de cap se pot fierbe câteva frunze de dafin în apă pentru câteva minute, se strecoară și bea cât timp este fierbinte.

Previn apariția ridurilor

Frunzele de dafin pot prevenii apariția ridurilor și pentru aceasta poți apela la diferite remedii. Se fierb 5 frunze uscate de dafin cu 2 căni de apă, ţinând vasul acoperit, iar apoi se dă capacul la o parte și se mai fierbe 2 minute. Lichidul se toarnă apoi într-un vas mare, îţi acoperi capul cu un prosop şi stai sub aburi aproximativ un sfert de oră.